Køkkenknive
289 resultater
Stort udvalg af køkkenknive til skarpe priser
Din kniv er et af de vigtigste redskaber i køkkenet, og der findes køkkenknive til alle slags opgaver. Når du bruger den rette køkkenkniv, får du det bedste resultat. Hos Kop & Kande har vi et stort udvalg af forskellige knivtyper, og du kan blive klogere på dem alle her.
De grønne køkkenknive
Urtekniven er en af de knive, vi bruger mest i køkkenet. Det skyldes det smalle skaft, der gør den god til både skrælle-, snitte- og skæreopgaver til mindre madvarer såsom urter, grøntsager og frugt. Kniven kommer nemt omkring, og gør det håndterligt at fjerne pletter og kerner fra fødevarer.
Har du brug for en større kniv til hårde grøntsager, kan du overveje grøntsagskniven. Den skåner dine håndled, når du skal snitte hårde råvarer som rodfrugter og kål. Derudover er den utrolig velegnet, når du skal snitte, fordi den ligger stabilt i hånden, så du nemt kan snitte tynde strimler.
Til råvarer med tyndere skræl - som en tomat - kan du vælge en tomatkniv, der har takker, så den glatte overflade ikke glider på skrællen.
Alsidige køkkenknive
Søger du en all-around kniv til opgaverne på skærebrættet, skal du overveje kokkekniven. Den egner sig både til at hakke og snitte grønt, men den er også god til at skære kød. Det en kniv til dig, der ønsker at have én kniv, der klarer de fleste udfordringer i køkkenet. Tilføj eventuelt en køkkensaks til bestikskuffen også, så er du godt dækket ind.
En anden alsidig køkkenkniv er universalkniven. Universalkniven er et godt sted at starte din knivsamling, da den stort set kan bruges til alle madvarer. Den kan både snitte, hakke og skære – og den gør alle tingene godt. Kniven er derfor et godt valg, hvis du ikke ønsker bekymringer om, hvorvidt du bruger den rigtig kniv til den rigtig råvare. Den passer til alt.
Ingen køkkenskuffe uden en brødkniv
Brødkniven er uundværlig. Der findes nemlig ikke en anden kniv, der klarer jobbet lige så godt. Det er vigtigt at have en god brødkniv, fordi du ellers kan opleve, at du ødelægger brødet, når du skærer det. En brødkniv har, modsat andre køkkenknive, takker, som gør, at du nemt kan komme gennem skorpen og får et flot, lige stykke brød.
Knive til kød, fjerkræ og fisk
Når du forbereder fisk, er det især vigtigt, at du tænker over dit valg af køkkenkniv, da du ellers kan risikere at ødelægge fisken. Med filetkniven, der ofte er lang og spids, kan du lave udskæringer, der skærer helt ind til fiskens ben – uden at ødelægge dem. Kniven er også god, når du skal fjerne fedtkanter og sener på kød.
Når råvaren er tilberedt, skal du have en forskærerkniv. Det er en køkkenkniv, som især er velegnet til serveringsudskæringer af kød og fjerkræ. Det kan være bøffer, flæskesteg, oksesteg eller en lammekølle.
Forlæng dine knives levetid
Investerer du i gode køkkenknive, bør du også passe godt på dem. Sørg for, at dine knive ikke ligger løst i skuffen, så bladet ridses og stødes af andre redskaber. Det sløver dem. Opbevar derfor altid dine knive i en knivblok eller på en knivmagnet.
Derudover bør du forkæle dine køkkenknive med slibninger enten ved hjælp af knivslibere. Passer du godt på dine knive, har du gode og skarpe knive i mange år.
Få vejledning i Kop & Kande
Har du brug for at få køkkenkniven i hånden, er du mere end velkommen til at kigge forbi din lokale Kop & Kande. Her står vores faguddannede personale klar til at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.