Mælkeskummer
20 resultater








Mælkeskummer fra kendte mærker til gode priser
Er du vild med cremede kaffedrikke som enten en caffe latte, cappucino eller café au lait, er en mælkeskummer et must-have i dit køkken.
På denne side kan du udforske vores udvalg af de bedste mælkeskummere fra anerkendte mærker som Sogo, Bialetti, Caso, WMF, RIG-TIG og Gastronoma. Du kan også læse mere om, hvordan du bruger mælkeskummeren og laver det perfekte skum til din kaffe.
Hvordan bruger man en mælkeskummer?
Der findes flere slags mælkeskummere. Hvis du har en fuldautomatisk espressomaskine, er mælkeskummeren indbygget i maskinen. Hvis det ikke er tilfældet, kan du anskaffe dig en elektrisk mælkeskummer eller en manuel model.
En mælkeskummer fungerer ved at opvarme mælken og tilføre luft, hvilket skaber et skum. Med en elektrisk model varmes mælken op og skummes automatisk, mens en manuel model kræver, at du varmer mælken først og derefter skummer den.
Når mælk skal skummes, opvarmes det til 65 grader. Med en manuel mælkeskummer skal du varme mælken i mikroovnen eller på komfuret og efterfølgende skumme med dit grej. I den elektriske mælkeskummer skal du blot hælde mælken i, så varmer den mælken op, og skummer den for dig.
Det er dog altid vigtigt, at mælkens temperatur ikke kommer højere op end 70 grader. Så vil mælkeskummet nemlig få en underlig smag, som mest af alt minder om risengrød, der ikke harmonerer med kaffesmagen.
Se vores udvalg af espressomaskiner
Hvilken mælk bruger man til mælkeskummer?
Den type af mælk, du bruger til at lave mælkeskum, er afgørende for, hvordan skummet smager og arter sig. En god tommelfingerregel er, at du skal bruge homogeniseret mælk, da denne type mælk er nemmere at skumme.
På caféer bliver der ofte tyet til sødmælk, da det giver en mere cremet skum og en sødere, afrundet smag. Skummetmælk og minimælk giver dog et mere stabilt skum, men smagen bliver ikke lige så afrundet. Letmælk giver derimod et blødt, mindre stabilt skum.
Tre slags mælkeskum
Du kan inddele mælkeskum i tre slags: Microskum, skum og varm mælk. Microskummet er den slags, du oftest vil stile efter. Den er nemlig cremet, har ingen luftbobler, og det er denne slags skum, du kan lave latte art med.
Det almindelige skum har flere luftbobler og er mere luftig end microskum, mens varm mælk er den mindst cremede. Selv om mange caféer serverer kaffe med microskum, er det faktisk almindeligt og varm mælk, der traditionelt bliver brugt til cappucino.
For at lave et hjerte i kaffen, start med at skumme mælken til en fin, cremet konsistens. Hæld langsomt og kontrolleret mælken i kaffen, mens du laver små cirkulære bevægelser med koppen. Når mælken begynder at forme sig, hæld den tættere på overfladen for at skabe en spiral. Når du er tættere på midten, hæld mælken i en lige linje for at danne hjertets form.
Se også: Sådan laver du latte art
Hvordan renser jeg min mælkeskummer?
Det er vigtigt, at du renser din mælkeskummer, da gamle mælkerester kan medføre en dårlig bismag. Det er heldigvis nemt at rense en mælkeskummer. Mange modeller kan komme i opvaskemaskinen, ellers kan du vaske den op i hånden med en opvaskebørste.
Læs: Hvad må ikke komme i opvaskemaskinen?
Få gode råd i vores butikker
Hos Kop & Kande kan du finde mælkeskummer tilbud. Hvis du er i tvivl om, hvilken model du skal vælge, er du altid velkommen til at besøge din lokale butik for vejledning. Her står vores faguddannede personale altid klar med gode råd og vejledning, så du kan finde det udstyr, som bedst indfrier dine behov.