Forskærerkniv

7 resultater

Scanpan Classic Forskærerkniv 20 cm
Spar56%
Scanpan
Scanpan Classic Forskærerkniv 20 cm
Pris tabel
Scanpan Classic Forskærerkniv 20 cm
Fiskars Functional Form Forskærerkniv
Spar41%
Fiskars
Fiskars Functional Form Forskærerkniv
Pris tabel
Fiskars Functional Form Forskærerkniv
Global Forskærerkniv 21 cm G-3
Global
Global Forskærerkniv 21 cm G-3
Pris tabel
Global Forskærerkniv 21 cm G-3
Global Forskærersæt G-3 Chefkniv + G-13 Forskærergaffel
Global
Global Forskærersæt G-3 Chefkniv + G-13 Forskærergaffel
Pris tabel
Global Forskærersæt G-3 Chefkniv + G-13 Forskærergaffel
Global NI Forskærerkniv 37 cm GN-005
Global
Global NI Forskærerkniv 37 cm GN-005
Pris tabel
Global NI Forskærerkniv 37 cm GN-005
Zwilling Four Star Forskærerkniv 20 cm
Fast Lav Pris
Zwilling
Zwilling Four Star Forskærerkniv 20 cm
Pris tabel
Zwilling Four Star Forskærerkniv 20 cm
Brund By Scanpan Forskærerkniv 24 cm
Scanpan
Brund By Scanpan Forskærerkniv 24 cm
Pris tabel
Brund By Scanpan Forskærerkniv 24 cm

Forskærerkniven er perfekt til udskæring

Med en forskærerkniv får du en kniv, som er velegnet til udskæring af tilberedt fjerkræ og kød. Forskærerkniven er derfor den perfekte kniv, når du skal skære dit kød i flotte, tynde skiver eller stykker.

 

Saftigt kød kræver skarpe knive

En forskærerkniv er formentligt ikke en kniv, du vil bruge hver dag. Men når du til specielle anledninger har tilberedt en god steg eller kylling, fortjener kødet også at blive skåret, så både smag og udseende følger trop med tilberedningen.

Det betyder, at forskærerkniven først skal i brug, når kødet er tilberedt. Det er årsagen til, at forskærerkniven kaldes for en serveringskniv eller trancherkniv – det vil sige udskæring til servering.

Læs om forskellige knivtyper

 

Den slanke og fleksible forskærerkniv

Bladet på en forskærerkniv er tyndt, smalt og ekstremt skarpt, som gør, at den kan skære gennem selv seje stykker kød og fjerkræ. Oftest er forskærerkniven 15-20 centimeter lang og kan bøje lidt i enden, så kniven nemt kan komme udenom eventuelle knogler eller ben.

Se udvalget af køkkenknive

 

Smallere klinge end kokkekniven

Karakteristisk for forskærerkniven er, at den har en smallere klinge end kokkekniven, som ellers er den mest alsidige kniv i køkkenet. Det betyder dog ikke, at forskærerkniven ikke kan løse andre opgaver end at skære kød.

Forskærerkniven er bedst til proteinrige råvarer som en kalkun, oksesteg, skinkesteg eller flæskesteg. Det skarpe blad gør dog, at en forskærerkniv kan anvendes til andre opgaver. Eksempelvis til udskæring af en stor vandmelon eller andre store frugter og grøntsager.

Se udvalget af kokkeknive

 

Mærk kniven i hånden

Det er altid en god idé, at du prøver at holde kniven i hånden, inden du beslutter dig. Det vil være ærgerligt, hvis din steg ikke bliver, som du ønsker det, fordi forskærerkniven ikke ligger godt i hånden.

Alt efter størrelsen på din hånd, og hvad du skal skære ud, kan der være forskel på, om du skal have en stor eller mindre forskærerkniv. Ved at mærke kniven i hånden sikrer du, at du får det bedste greb.  

Sådan sliber du en køkkenkniv

 

Få hjælp og vejledning

Er du i tvivl om, hvilken forskærerkniv du skal vælge, eller har du spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at kigge forbi din nærmeste Kop & Kande. Vores faguddannede personale står klar til at hjælpe dig med gode råd og kyndig vejledning.

Find nærmeste Kop & Kande