Ansvarlighed

For mange danskere er ansvarlighed blevet hverdagskost. Noget vi har i baghovedet, når vi køber ind, gør rent og indretter vores hjem. Det samme gælder for Kop & Kande.

Vi vil gerne bidrage til den positive udvikling på området, og derfor lancerer vi løbende en række ansvarlige initiativer, som du kan læse mere om herunder.

Du er også altid velkommen i din nærmeste Kop & Kande, hvor vores faglærte personale står klar til at hjælpe dig med at træffe ansvarlige valg, som giver mening i din hverdag.

Bæredygtighed - Læs om bæredygtige initiativer

 

Miljøvenlige initiativer

Vi præsenterer løbende en række bæredygtige initiativer med et simpel formål: Vi vil begrænse vores aftryk på kloden.

Gavepapir
Vores gavepapir er altid grønt, uanset hvilken farve det er. Det er nemlig fremstillet i 100% genbrugspapir.

En bære(dygtig) pose
Vi er i gang med at udfase vores plastikposer til smarte non-wowen poser, der er fremstillet af delvist genbrugsplast. Poserne er i en kvalitet, der inviterer til at blive brugt igen og igen - og på den måde nedbringe plastikforbruget i samfundet. Posen er genanvendelig, så når du ikke kan bruge posen mere, kan den genbruges til fremstilling af andet emballage. 

Tryksager
Vi producerer alle vores tryksager på et Svanemærket trykkeri, ligesom vores papir kommer fra certificeret skov. Det er genbrugspapir, som genanvendes op til 7 gange og bliver til nye tilbudsaviser for senere at blive brugt til emballage, køkkenrulle og meget mere.

Miljøvenlig gavepapir

En grønnere hverdag

Vejen til en bæredygtig livsstil starter med de valg, du tager i hverdagen som forbruger – og det behøver ikke være svært at træffe mere bæredygtige valg. Her på siden kan du læse mere om gode tips og små ændringer i hverdagen, du kan bruge med det samme.

Gå efter kvalitet - Undgå engangsforbrug - Kig efter miljømærker - Sortér affald

Gå efter varer, som kan følge dig hele livet. Når du køber mere kvalitetsbevidst, ender du ofte med at blive gladere for dit køb, og produkterne holder længere. Særligt produkter du bruger meget, giver mening at købe i en god kvalitet. 

Bæredygtighed anskues meget forskelligt af vores leverandører. For Pillivuyt eksempelvis handler bæredygtighed om noget så enkelt som at skabe porcelæn af en helt særlig kvalitet og med en tidløs æstetik, der kan bæres videre gennem generationer. Hvem vil ikke foretrække at få noget ordentligt, der holder i årevis og samtidig belaster miljøet mindre?

Miljømærker er pejlemærker

Miljømærker kan hjælpe dig med at træffe miljørigtige valg. Mange af vores leverandører sætter en ære i at producere produkter efter de højest mulige miljømæssige og etiske standarder. Kig efter disse miljømærker, når du shopper. Det er nemlig rigtig gode pejlemærker.

OEKO-TEX
GOTS - Global Organic Textile Standard
Global Recycled Standard - GRS
Clevercare
Sort Go Waste Bin 6L Mint 8710755109645

Det gør en forskel at sortere affald

Når du sorterer affald, hjælper du til, at materialer bliver genanvendt i nye produkter og får et nyt formål. Hvis glas, pap, kompost, metal og lignede bliver blandet sammen, ender det på forbrændingen, og det resulterer i, at dyrebare materialer går op i røg.

Sortér materialerne, så godt du kan, og husk at skylle ketchupflasken, konservesdåser og sylteglasset af, inden du smider det ud. Skyller du ikke af, kan bakterierne fra madrester nemlig ’ødelægge’ affaldet, så det ikke kan genbruges.

Undgå engangsforbrug

Engangsprodukter har en kort levetid, som gør dem særligt dårlige for miljøet. Der kommer heldigvis gode genanvendelige alternativer hele tiden. Start med en god drikkeflaske, som du kan have med på farten. På den måde undgår at bruge penge på engangsflasker. Du kan eventuelt pifte vandet op hjemmefra med citronskiver, ingefær eller lime.

Derudover har vi mange opbevaringsbokse til madpakker og rester. Det er et nemt tiltag til at skære ned i forbruget af fryseposer, sølvpapir og husholdingsfilm. Du kan også benytte fleksible silikonelåg, som kan bruges igen og igen.

Bæredygtig i produktion

Mange af vores leverandører arbejder for at nedbringe miljøbelastningen og sikre, at klodens ressourcer bliver anvendt mest effektivt.

800X800px 0005 2022 20624 20623 Argb High

Rosendahl

En stor del af Rosendahls DNA er ikke kun at skabe tidløse klassikere, men også at forny dem, så de følger med tidsånden og den verden, vi lever i. Et godt eksempel er den smukke og funktionelle urtepotte fremstillet af genanvendt plast fra danske husholdninger, indsamlet, forarbejdet og fremstillet i Danmark.

Kay Bojesen reworked

Kay Bojesens ikoniske design fortolkes på en ny og moderne måde ud fra princippet upcycling, hvor man genanvender træ, der ellers ville gå til spilde.

De unikke reworked figurer er en hyldest til Kay Bojesens originale design. Med sit bæredygtige udgangspunkt bliver reworked figurerne både en fejring og et standpunkt, født ud af et princip om ansvarlighed i håndværk og design.

I fremstillingsprocessen bruges ganske enkelt det resttræ og frasorterede træ, der er til rådighed, og derfor vil hver enkelt reworked figur se forskellig ud, afhængig af hvilke træsorter, der er tilovers, den dag de produceres.

Figurerne er skabt i hånden med kærlighed og omhyggelighed på præcis samme måde, som de er blevet siden 1952, hvor den venlige Bjørn med de åbne arme kom til verden.

2022 39297 01
KK2022 800X800px Rosendahl Grandcru Recycled

Ikoniske klassikere i nye klæder

Rosendahl gør en dyd ud af at følge med udviklingen. Deraf er bæredygtighed sat på dagsordenen, hvilket betyder, at de fokuserer på at mindske deres aftryk på miljøet ved at udvikle mere ansvarligt producerede produkter. Et led i dette er Grand Cru Recycled serien, som er produceret i 100% maskinpresset genbrugsglas.