Kokkekniv
38 resultater
Kokkeknive fra kendte mærker til skarpe priser
En kokkekniv er den mest alsidige kniv, som gør den til et must-have i køkkenet, da den egner sig til forskellige skæreteknikker. Med kokkekniven kan du derfor både hakke, snitte og skære til perfektion.
Kokkekniven løser de fleste skæreopgaver
Kokkekniven er karakteriserende ved, at den kan bruges til stort alle opgaver i køkkenet. Det gør også, at hvis du vil prioritere én kniv til køkkenarbejdet, vil kokkekniven være det perfekte valg.
Kokkekniven er derfor både ideel til dig, der ønsker at minimere mængden af knive, men den er også velegnet til dig, som ønsker at supplere knivsamlingen med en kniv, som gør hakke-, snitte- og skærearbejdet lettere.
Bliv klogere på de forskellige knivtyper
Kendetegnet ved den lige ryg og brede klinge
Kokkekniven er nem at genkende ved den lige ryg og brede klinge. Den har et tungt blad, der gør, at du kan hakke, snitte og skære præcist – næsten uden at bruge kræfter. Og så kan du få kokkekniven i størrelser fra 15 cm til 30 cm, så du kan vælge en kniv, der passer bedst til dit behov.
Den brede klinge på kokkekniven gør også, at der plads til, at du kan have hele hånden rundt om kniven. Det giver et godt greb og en sikker bevægelse, når du bruger den.
Kokkeknive i et gedigent materiale
Når du vælger kokkekniv, bør du undersøge bladets materiale. Her er vores anbefaling, at du vælger en kokkekniv i rustfrit stål, da det er et slidstærkt materiale, der sikrer, at du har en god kniv, der kan hjælpe dig med at tilberede mange gode måltider i fremtiden.
Derudover kan du kigge efter en helsmedet kokkekniv, som er en slibeteknik, der sikrer en skarp kniv, som nemt kan vedligeholdes og slibes op. Skal din kokkekniv være en tand mere eksklusiv, kan du vælge flerlags-stål, som især bruges i et professionelt køkken.
Se kokkekniv med flerlags-stål
Pas godt på dine knive og forlæng levetiden
Når du køber en kokkekniv i høj kvalitet, skal du selvfølgelig også passe godt på den. Put derfor aldrig din kokkekniv i opvaskeren, da en maskinopvask indeholder kemikalier, som påvirker knivens kemiske sammensætning og medfører, at kniven med tiden bliver sløv.
Det samme gælder, hvis du bruger skærebræt af keramik eller granit – det kan beskadige kokkekniven og gøre den sløv. Brug derfor altid skærebrætter af træ eller blødt plast.
Få professionel vejledning
Når du skal vælge en ny kokkekniv, er det altid en god idé, at du prøver at have kniven i hånden, inden du beslutter dig. Det sikrer nemlig, at du får en kokkekniv, som ligger godt i hånden, og passer til dine foretrukne skæremetoder.
Ønsker du hjælp til, hvilken kokkekniv du skal vælge, er du altid velkommen til at besøge nærmeste Kop & Kande. Her står vores faguddannede personale klar til at vejlede dig.