Filetkniv

16 resultater

Bestil inden kl. 12 på hverdage og få leveret din pakke samme aften med Burd i udvalgte postnumre.
Global Filetkniv G-18 24 cm
Spar41%
Global
Global Filetkniv G-18 24 cm
Pris tabel
Global Filetkniv G-18 24 cm
Global Filetkniv Flexibel G-21
Spar36%
Medlemstilbud
Global
Global Filetkniv Flexibel G-21
Pris tabel
Global Filetkniv Flexibel G-21
Global Kød/ Fiske Kniv 18 cm G-29
Spar35%
Global
Global Kød/ Fiske Kniv 18 cm G-29
Pris tabel
Global Kød/ Fiske Kniv 18 cm G-29
Fiskars Functional Form Filetkniv
Fiskars
Fiskars Functional Form Filetkniv
Pris tabel
Fiskars Functional Form Filetkniv
Yaxell Ran Filet/Sushi kniv 23 cm
Yaxell
Yaxell Ran Filet/Sushi kniv 23 cm
Pris tabel
Yaxell Ran Filet/Sushi kniv 23 cm
Yaxell Ran Udbenerkniv 15 cm
Femstjernet Gastro
Yaxell
Yaxell Ran Udbenerkniv 15 cm
Pris tabel
Yaxell Ran Udbenerkniv 15 cm
Yaxell Ran Kødkniv 15 cm
Femstjernet Gastro
Yaxell
Yaxell Ran Kødkniv 15 cm
Pris tabel
Yaxell Ran Kødkniv 15 cm
Yaxell Ran Filetkniv 18 cm
Yaxell
Yaxell Ran Filetkniv 18 cm
Pris tabel
Yaxell Ran Filetkniv 18 cm
Yaxell Ran Kødkniv 18 cm
Femstjernet Gastro
Yaxell
Yaxell Ran Kødkniv 18 cm
Pris tabel
Yaxell Ran Kødkniv 18 cm
Yaxell KETU udbenerkniv 15 cm
Nyhed
Yaxell
Yaxell KETU udbenerkniv 15 cm
Pris tabel
Yaxell KETU udbenerkniv 15 cm
Global Udbenerkniv 15 cm GF-40 Helsmedet.
Global
Global Udbenerkniv 15 cm GF-40 Helsmedet.
Pris tabel
Global Udbenerkniv 15 cm GF-40 Helsmedet.
Zwilling Four Star Laksekniv
Zwilling
Zwilling Four Star Laksekniv
Pris tabel
Zwilling Four Star Laksekniv
Zwilling Four Star Filetkniv Sort 18 cm
Zwilling
Zwilling Four Star Filetkniv Sort 18 cm
Pris tabel
Zwilling Four Star Filetkniv Sort 18 cm
Zwilling Four Star Udbenerkniv 14 cm
Zwilling
Zwilling Four Star Udbenerkniv 14 cm
Pris tabel
Zwilling Four Star Udbenerkniv 14 cm
Scanpan Classic Udbenerkniv 15 cm
Scanpan
Scanpan Classic Udbenerkniv 15 cm
Pris tabel
Scanpan Classic Udbenerkniv 15 cm
Brund By Scanpan Laksekniv 26 cm
Scanpan
Brund By Scanpan Laksekniv 26 cm
Pris tabel
Brund By Scanpan Laksekniv 26 cm

Filetknive og udbenerknive til kød, fisk og sushi

Med en filetkniv får du en kniv, som er velegnet til filetering af fisk, mens udbenerkniven bruges til at skære ben ud af kød og til partering af kødstykker. De minder om hinanden, men filetkniven er længere, smallere og mere fleksibel i klingen.

Udbenerkniv til partering af kød

En udbenerkniv har et langt, tyndt og delvist fleksibelt blad med en skarp spids, der typisk er 15 centimeter. Kniven svajer i spidsen, som gør det muligt at lave snit i små områder.

Derudover er klingen designet til at skære igennem ledbånd og bindevæv, så kniven nemt kan fjerne kød fra knoglen. Udbenerkniven fås både med fleksible eller stive blade:

  • Fleksible blade er gode til svære skæreopgaver med vanskelige former som kød, der sidder på mindre ben, og er bedre til at skære i blødt væv og trimme fedt af.
  • Stive blade passer bedre til store og tykke stykker kød som vildt, lam, svinekød, oksekød og generelt kød, hvor du skal bruge ekstra kræfter.

Læs om forskellige knivtyper

Filetkniven til filetering af fisk

Ved første øjekast ligner filetkniven udbenerkniven. Filetkniven er dog længere, smallere og mere fleksibel i knivbladet. En filetkniv har et fleksibelt blad, fordi den skal kunne bøje, så bladet kan følge skindet, når du skal fjerne det fra fileten.

Derudover bidrager fleksibiliteten også til, at kniven nemt kan komme udenom indviklede og fine ben i fisken. Typisk har filetkniven en længde på 16 til 24 centimeter.

Se alle køkkenknive

Filetkniv med fleksibelt knivblad

Når du skal vælge filetkniv, er det en god idé at teste, om knivbladet er fleksibelt, da det kan være afgørende for, at du får de mest optimale udskæringer.

Jo tyndere bladet er, desto mere fleksibel er filetkniven. Generelt anbefaler vi, at du prøver filetkniven, inden du køber den. På den måde sikrer du dig, at den ligger godt i din hånd.

Undgå glatte håndtag

Vær opmærksom på håndtagets materiale, når du skal vælge din filet- eller udbenerkniv. Det kan nemlig være en slimet og våd opgave at filetere råt kød og fisk.

Det kan være en god idé at gå efter et håndtag i plastik eller gummi, da træ kan blive glat, som kan give manglende kontrol og chance for, at din hånd glider. Dog er der også knive i træ med en blanding af hør og harpiks, der sikrer mod åbninger mellem håndtag og stål.

Se filetkniv med skridsikker soft-touch

Pas på dine knive, og hold dem skarpe

En sløv udbenerkniv kan rive kødet fra benet i stedet for at skære det i skiver, som både påvirker tilberedning og præsentation. Derfor er det vigtigt, at du passer på dine knive.

Den bedste måde at passe godt på dine knive på er, at du opbevarer knivene i en knivblok eller på en magnet, så bladet ikke sløves i mødet med andre redskaber. Desuden bør du også bruge tid på at slibe din kniv ordentligt, så den altid er skarp, når du skal bruge den.

Sådan sliber du din kniv

Spørg og få svar

Er du i tvivl om, hvilken filetkniv eller udbenerkniv du skal vælge, er du velkommen til at kigge forbi din nærmeste Kop & Kande. Her står vores faguddannede personale altid klar til at hjælpe med gode råd og vejledning.

Find nærmeste Kop & Kande