Vaffeljern
16 resultater
Stort udvalg af vaffeljern til sprøde priser
Det færreste slår duften og smagen af lune og sprøde vafler - det gælder uanset, om du foretrækker dem klassiske, belgiske eller i en tredje udgave. Udvalget og mulighederne er mange. Derfor finder du et bredt udvalg af vaffeljern fra kendte mærker til gode priser hos Kop & Kande. Gå på opdagelse i udvalget, og læs om mulighederne her på siden.
Hvilket vaffeljern skal jeg vælge?
Når du vælger vaffeljern, er der et par overvejelser, du kan gøre dig, inden du beslutter dig. Der findes nemlig forskellige typer af vaffeljern, så dit valg kommer i høj grad an på, hvilke vafler du ønsker. Før du beslutter dig, kan du derfor med fordel overveje:
- Type: Klassisk vaffeljern eller et belgisk vaffeljern?
- Funktioner: Har du behov for at et vaffeljern med temperaturindstilling, automatisk bagetid, opsamlingskant, fingerbeskyttelse eller hurtigere opvarmning?
- Størrelse: Hvor mange vafler laver du ad gangen, og har du plads til at opbevare eksempelvis et dobbelt vaffeljern?
- Design: Mange vaffeljern minder om hinanden, men der kan alligevel være forskel i præference i designvalg. Hvilken stil eller farve er du til?
Se også vores udvalg af toastere
Hvad kan man bruge et vaffeljern til?
Du kan naturligvis bruge dit vaffeljern til at lave enten klassiske eller belgiske vafler, men vafler er ikke blot vafler. De fås nemlig i forskellige former og størrelser, men et vaffeljern kan heldigvis også bruges til andet end vafler.
Du kan blandt andet bruge et vaffeljern til at lave en panini eller lækre quesadillas, som er madpandekager med ost. Derudover kan du bruge det til kanelsnegle, brownies eller en omelet. Med lidt fantasi kan du altså bruge vaffeljernet til flere standardretter, som gør, at vaffeljernet ikke kommer til at samle støv i skabet.
Få vores opskrift på spinatvafler
Hvordan rengør man et vaffeljern?
Når du rengør dit vaffeljern indvendigt, laver du en vaffel til sidst, som suger resterne op. Til det laver du en blanding, der består af vand, hvedemel og salt. Her er alt, du skal gøre:
- Bland 0,5 dl vand sammen med 1 dl hvedemel og 2 spiseskefulde salt
- Hæld rengøringsblandingen i vaffeljernet, og steg det, som var det en vaffeldej
- Vaskeblandingen har en lidt længere stegetid end en normal vaffel
- Smid resterne af rengøringsdejen ud, og nyd i stedet resultatet af rengøringen (og selvfølgelig de rigtige, velsmagende vafler, du har lavet inden selve rengøringen)
Udenpå vasker du dit vaffeljern med en fugtig mikrofiberklud, før du tørrer den af med en tør klud. Er vaffeljernet fedtet andre steder, kan du med bruge en smule opvaskemiddel. Vær dog opmærksom på, om dit vaffeljern kan tåle kemikalier.
Hvorfor hedder det en vaffel?
Ordet vaffel stammer fra det belgiske ord, wafel, mens selve vaflerne stammer tilbage fra oldtiden, hvor grækerne bagte flade kager mellem varme metalplader. Den måde at bage på spredte sig til store dele af Europa gennem middelalderen, hvor de første vaffeljern blev lavet i 1300-tallet i Tyskland og Belgien.
Den hjerteformede vaffel, som mange kender i Danmark, er en skandinavisk variant, som stammer fra Tyskland, mens det i andre lande er almindeligt med især firkantede vafler.
Se hele udvalget af køkkenmaskiner
Få råd og vejledning
Er du i tvivl om, hvilket vaffeljern du skal vælge, er du mere end velkommen til at besøge din nærmeste Kop & Kande. Her står vores faguddannede personale altid klar til at hjælpe og rådgive dig, så du finder det vaffeljern, der indfrier dine behov.