Køkkenknive

12 resultater

Bestil inden kl. 11 på hverdage og få leveret din pakke samme aften med Burd i udvalgte postnumre.
Scanpan Classic Santoku Kniv 18 cm
Spar44%
Medlemstilbud
Scanpan
Scanpan Classic Santoku Kniv 18 cm
Pris tabel
Scanpan Classic Santoku Kniv 18 cm
Scanpan Classic Santoku Kniv Med Luftskær 12,5 cm
Spar26%
Medlemstilbud
Scanpan
Scanpan Classic Santoku Kniv Med Luftskær 12,5 cm
Pris tabel
Scanpan Classic Santoku Kniv Med Luftskær 12,5 cm
Fiskars Functional Form Santoku Kokkekniv
Spar24%
Medlemstilbud
Fiskars
Fiskars Functional Form Santoku Kokkekniv
Pris tabel
Fiskars Functional Form Santoku Kokkekniv
Zwilling Four Star Santoku Kniv Granton 18 cm
Spar20%
Medlemstilbud
Zwilling
Zwilling Four Star Santoku Kniv Granton 18 cm
Pris tabel
Zwilling Four Star Santoku Kniv Granton 18 cm
Fiskars All Steel santokukniv 17 cm
Fiskars
Fiskars All Steel santokukniv 17 cm
Pris tabel
Fiskars All Steel santokukniv 17 cm
Yaxell Ran Santoku Kokkekniv 12,5 cm
Femstjernet Gastro
Yaxell
Yaxell Ran Santoku Kokkekniv 12,5 cm
Pris tabel
Yaxell Ran Santoku Kokkekniv 12,5 cm
Yaxell Santoku Kokkekniv 16,5 cm
Femstjernet Gastro
Yaxell
Yaxell Santoku Kokkekniv 16,5 cm
Pris tabel
Yaxell Santoku Kokkekniv 16,5 cm
Yaxell Ketu santoku kniv 16,5 cm
Yaxell
Yaxell Ketu santoku kniv 16,5 cm
Pris tabel
Yaxell Ketu santoku kniv 16,5 cm
Global Santoku Kokkekniv Orientalsk 12 cm GS-54
Global
Global Santoku Kokkekniv Orientalsk 12 cm GS-54
Pris tabel
Global Santoku Kokkekniv Orientalsk 12 cm GS-54
Global NI Santoku Kokkekniv 26 cm GNM-05
Global
Global NI Santoku Kokkekniv 26 cm GNM-05
Pris tabel
Global NI Santoku Kokkekniv 26 cm GNM-05
Global NI Santoku Kokkekniv 32 cm GN-007
Global
Global NI Santoku Kokkekniv 32 cm GN-007
Pris tabel
Global NI Santoku Kokkekniv 32 cm GN-007
Scanpan Santokusæt Classic 2 Dele
Scanpan
Scanpan Santokusæt Classic 2 Dele
Pris tabel
Scanpan Santokusæt Classic 2 Dele

Stort udvalg af køkkenknive til skarpe priser

Din kniv er et af de vigtigste redskaber i køkkenet, og der findes køkkenknive til alle slags opgaver. Når du bruger den rette køkkenkniv, får du det bedste resultat. Hos Kop & Kande har vi et stort udvalg af forskellige knivtyper, og du kan blive klogere på dem alle her.

De grønne køkkenknive

Urtekniven er en af de knive, vi bruger mest i køkkenet. Det skyldes det smalle skaft, der gør den god til både skrælle-, snitte- og skæreopgaver til mindre madvarer såsom urter, grøntsager og frugt. Kniven kommer nemt omkring, og gør det håndterligt at fjerne pletter og kerner fra fødevarer.

Har du brug for en større kniv til hårde grøntsager, kan du overveje grøntsagskniven. Den skåner dine håndled, når du skal snitte hårde råvarer som rodfrugter og kål. Derudover er den utrolig velegnet, når du skal snitte, fordi den ligger stabilt i hånden, så du nemt kan snitte tynde strimler.

Til råvarer med tyndere skræl - som en tomat - kan du vælge en tomatkniv, der har takker, så den glatte overflade ikke glider på skrællen.

Alsidige køkkenknive

Søger du en all-around kniv til opgaverne på skærebrættet, skal du overveje kokkekniven. Den egner sig både til at hakke og snitte grønt, men den er også god til at skære kød. Det en kniv til dig, der ønsker at have én kniv, der klarer de fleste udfordringer i køkkenet. Tilføj eventuelt en køkkensaks til bestikskuffen også, så er du godt dækket ind.

En anden alsidig køkkenkniv er universalkniven. Universalkniven er et godt sted at starte din knivsamling, da den stort set kan bruges til alle madvarer. Den kan både snitte, hakke og skære – og den gør alle tingene godt. Kniven er derfor et godt valg, hvis du ikke ønsker bekymringer om, hvorvidt du bruger den rigtig kniv til den rigtig råvare. Den passer til alt.

Ingen køkkenskuffe uden en brødkniv

Brødkniven er uundværlig. Der findes nemlig ikke en anden kniv, der klarer jobbet lige så godt. Det er vigtigt at have en god brødkniv, fordi du ellers kan opleve, at du ødelægger brødet, når du skærer det. En brødkniv har, modsat andre køkkenknive, takker, som gør, at du nemt kan komme gennem skorpen og får et flot, lige stykke brød.

Knive til kød, fjerkræ og fisk

Når du forbereder fisk, er det især vigtigt, at du tænker over dit valg af køkkenkniv, da du ellers kan risikere at ødelægge fisken. Med filetkniven, der ofte er lang og spids, kan du lave udskæringer, der skærer helt ind til fiskens ben – uden at ødelægge dem. Kniven er også god, når du skal fjerne fedtkanter og sener på kød.

Når råvaren er tilberedt, skal du have en forskærerkniv. Det er en køkkenkniv, som især er velegnet til serveringsudskæringer af kød og fjerkræ. Det kan være bøffer, flæskesteg, oksesteg eller en lammekølle.

Se opskrift på cuvettestreg

Forlæng dine knives levetid

Investerer du i gode køkkenknive, bør du også passe godt på dem. Sørg for, at dine knive ikke ligger løst i skuffen, så bladet ridses og stødes af andre redskaber. Det sløver dem. Opbevar derfor altid dine knive i en knivblok eller på en knivmagnet.

Derudover bør du forkæle dine køkkenknive med slibninger enten ved hjælp af knivslibere eller strygestål. Passer du godt på dine knive, har du gode og skarpe knive i mange år.

Læs om knivslibning

Få vejledning i Kop & Kande

Har du brug for at få køkkenkniven i hånden, er du mere end velkommen til at kigge forbi din lokale Kop & Kande. Her står vores faguddannede personale klar til at hjælpe dig med at træffe det rigtige valg.

Find nærmeste Kop & Kande