Chokolade Bacon 1568X520px

Chokolade

Der er løbet meget kakao under broen siden Maya-indianere fandt på at brygge bitre drikke af de brune bønner. I dag er chokolade en snack-favorit over hele verden – og ikke mindst i den søde juletid. I denne udgave af Madglad kan du få stillet din lækkersult med alternative chokoladeopskrifter, du med garanti ikke har prøvet før.

6000 års historie på 30 sekunder

Hop i tidsmaskinen og tag med små 6000 år tilbage i tiden, hvor amazonjunglens indfødte nød frugterne fra kakaotræet. Med tiden opsnusede de højtudviklede maya- og aztekercivilisationer frugten og fandt på at brygge en kakaodrik af bønnerne.

Mayaerne kaldte frugten ”kakaw”, og det navn tog spanierne til sig, da de i 1500-tallet kom til Mellem- og Sydamerika. Spanierne bragte kakao til Europa, hvor drikken spredte sig i det bedre borgerskab gennem kaffehusene, der voksede frem især i England. I 1828 fandt en hollænder på en metode til at presse kakaosmør fra kakaomassen.

Det skabte grundlaget for den chokolade, vi kender i dag, som primært består af kakao, kakaosmør og sukker. 50 år senere fandt Peter Daniel fra et lille firma ved navn Nestlé på at putte mælkepulver i chokoladen – og resten er, som man siger, historie.

Chokolade og honningansigtsmaske

Chokolade er godt for meget – humøret, kroppen og faktisk også huden (alt med måde naturligvis). Her får du opskriften på en lækker ansigtsmaske, der renser i dybden takket være chokoladens høje indhold af antioxidanter.


Sådan gør du


Bland ½ dl smeltet økologisk mørk chokolade, 1 spsk økologisk honning og nogle dråber frisk økologisk citronsaft sammen. Smør den færdige maske i ansigtet og lad den sidde i 15 min. Massér eventuelt huden i cirkulære bevægelser, mens masken sidder der. Rens af med varmt vand.

Chokolade Ansigtsmaske 535X720px

Udforsk andre Madglad temaer

Vi elsker mad. I Madglad sætter vi fokus på én ingrediens, som vi er særligt vilde med.