KK Femstjernet Gastro Top Banner 02 Web 1568X520px

Femstjernet Gastro

Femstjernet Gastro er et inspirationsunivers med fokus på lækre kvalitetsoplevelser i køkkenet. Universet henvender sig til hjemme-gourmeter og hobby-kokke, og til alle dem, der bare gerne vil have det bedste af det bedste. Bliv klogere på godt køkkenudstyr og teknikker, og bliv i stand til at lave raffinerede retter derhjemme.

Kobber til kokken

Mange kokke foretrækker at arbejde med gryder og pander i kobber. Det smukke metal giver både et højt æstetisk niveau i køkkenet og nogle konkrete fordele, når der skal kæles for maden.

Scanpan Maitre D'

Maitre D'induction fra SCANPAN er en serie af elegant og funktionelt køkkenudstyr med en udvendig kobberbelægning, der holder dine pander og gryder smukke i årevis. Med den innovative 5-lags konstruktion får du en fremragende varmefordeling og perfekte resultater i køkkenet. Serien er udstyret med stålhåndtag, der forbliver kølige under madlavningen. Maitre D' virker på alle varmekilder, også induktion.

Fransk stil i køkkenet – og ved bordet
Kobber er lækkert at arbejde med og sender tankerne i retning af det franske landkøkken. Visuelt kan andre metaltyper, som stål og aluminium, ikke måle sig med kobber. Gryder og pander i det røde metal er derfor oplagt til servering direkte ved bordet. Du vælger selv, om du vil pudse metallet, så det skinner, eller lade det patinere for et mere råt og autentisk look.

Oplagt til fintfølende retter
Når du arbejder med kobber, vil du opleve, at metallet fordeler varmen jævnt i hele gryden – også op ad kanterne – og reagerer hurtigt på temperaturændringer. Det giver dig ultimativ kontrol i køkkenet. Den gode varmekontrol er tidsbesparende og gør kobbergryder oplagte til f.eks. chokoladetemperering og følsomme saucer.

Scanpan Maitred 535X720px
KK Gastro Floating Yaxell 600X600px

Yaxells japanske køkkenknive

Yaxell - når kun det bedste er godt nok. Yaxell Japan står bag RAN knivene, som anvendes af mange topkokke verden over. Yaxell knivene er produceret i Seki i Japan siden 1930, og design og finish er en æstetisk nydelse i sig selv. Knivenes kerne af det unikke japanske VG10 stål omsluttes på hver side af 34 lag - skiftevis hårdt og blødt - rustfrit stål og er indbegrebet af stolt traditionelt håndværk. Yaxell RAN knivene findes her på webshoppen og i udvalgte Kop & Kande butikker.

Bearnaisen i sky

Den drilske sauce
Bearnaisen er en sauce, der er lige så elsket for sin syrlige fedme, som den er frygtet for sin tendens til at skille. Det har længe været betragtet som en form for kulinarisk ilddåb at lave bearnaise - en disciplin der skilte nybegyndere fra gourmander. Men faktisk er det slet ikke så svært, så længe du forstår, hvordan saucen hænger sammen. Kort sagt skiller din bearnaise, når den opvarmes til mere en 63°C. Derfor er det altafgørende, at du har god tålmodighed, arbejder med lave temperaturer og løbende pisker.

Hasselbach bearnaisekartofler
Hvis du elsker bearnaisesauce, så vil du elske denne opskrift. Manden bag de lækre bearnaise-kartofler er Rasmus Krarup Jensen. Til daglig driver han den populære madblog, Mandekogebogen.dk, ligesom han inspirerer sine følgere på instagram (@Rallekj) til at lave lækker mad i alle mulige afskygninger – fra nyskudt rådyr til lyserøde cupcakes.

Hasselbach Bearnaisekartofler 580X800px

Bearnaise der ikke skiller

Der findes to sauce-tricks, der giver ganske gode resultater: Nemlig sous vide og stavblender. Hvad du er til, er i sidste ende en smagssag. Så giv det et skud og find din favorit bearnaise-metode.

Meget mere end en stavblender

Pisk, hak, purer, blend, kværn, snit og meget mere med den ekstraordinære Bamix stavblender. Det store udvalg af tilbehørsdele, gør Bamix til den ultimative køkkenmaskine, der gør mange andre overflødige.

Bamix er lig med kvalitet. Den smarte stavblender er lavet i Schweiz i højeste kvalitet, så du får livstidsgaranti på den støjsvage og kraftige motor. Det er stavblenderen til dig, der ikke går på kompromis med kvaliteten.

Stavblenderen kan bruges direkte i gryder, glasskåle og andre beholdere med både varme og kolde væsker, og det ergonomisk greb, gør den let at betjene med blot én finger. Den sprøjter ikke under brug og suger sig ikke fast til bunden af beholderen. 

Bamix Stavblender 535X720px

Scanpan - The Square

The Squrae bradepanden kan både bruges i ovn samt på komfur - også induktionskomfur.
Det betyder du først kan stege fx din steg i ovnen og herefter koge en sauce ind direkte i bradepanden.

Se mere i videoen herunder.

KK GASTRO 14

Produkterne fås i udvalgte butikker