KK Madglad Topbanner Pistacie 700X460px

En ven i nødden

Pistacienødden er en usædvanlig fleksibel og velsmagende størrelse, der passer perfekt til både det salte og det søde køkken. I denne udgave af Madglad sætter vi fokus på den lille nød med det store potentiale og inspirerer til, hvordan du kan bruge den i din hverdag.

Italiensk Pistaciecreme

Denne cremede pistaciecreme er den mest cremede creme, du længe har smagt. Perfekt til italiensk bagværk, kager og tærter – eller som spread på brød, vafler og pandekager. Fik vi sagt, at den er cremet? 

Under skallen på pistacienødden

Pistacienødden har en lang historie bag sig.

Den lille grønne nød stammer oprindeligt fra Centralasien, hvor den har været en fast del af madkulturen i mere end 7000 år. Efter sigende voksede der pistacietræer i Babylons Hængende Haver, og nødden spiller endda en rolle i Det Gamle Testamente.

Selv dronningen af Saba var kæmpefan af nødden. Faktisk i sådan en grad, at hun erklærede pistacie for en royal spise og forbød sine undersåtter at komme i nærheden af den. Det holdt selvfølgelig ikke ved, og med tiden spredte nødden sig til middelhavsområdet og Europa. Ikke mindst takket være Romerne og deres, hmmm, udlængsel. 

I 1800-tallet tog mellemøstlige indvandrere pistacienødden med til USA, hvor
det viste sig, at den stortrivedes i Californiens varme klima. I dag er pistaciemarkedet en milliardindustri, og pistacie bruges flittigt på tværs af landegrænser og kulinariske traditioner.

Pistacie passer perfekt til både det salte og søde køkken. Hvis du vil afprøve det salte pistacie køkken, er der her til dig en lækker pistacie-pesto pasta opskrift.

M 5706631231947 887240 Eva Solo Legio Nova Pastaskaal Forlaenget 700X460px
M 5706631228480 246628 Scanpan Multimosaic 28 Cm 1568X520px

Hvidfisk med pistacie-skorpe

Pistacie er ikke kun til is, kager og andre søde sager. I det salte køkken bidrager pistacie med rig nøddesmag og et herligt crunch, som løfter dine retter til et nyt niveau. Denne pistacie-panerede fisk er et godt eksempel.

 

 

 

Udforsk andre Madglad temaer