M Essens 1 2024 Side 40 Madglad Babka 1568X520px

Pistacie-babka

En lækker, fluffy og flettet brødkage, der smager fantastisk. Enten, som den er, eller med en smule smør. Nyd den morgen, middag og aften.

For at gøre den ekstra lækker, kan du lave din egen pistaciecreme. Denne pistaciecreme er den mest cremede creme, du længe har smagt.

Information

Sådan laver du pistaciecreme

Blanchér 100 g pistacienødder i 4 min, hæld vandet fra, og placér dem på et viskestykke.
Nu kan du gnubbe skindet af. I en skål rører du herefter 4 æggeblommer (stuetemperatur), 80 g sukker og 40 g majsstivelse sammen, indtil konsistensen er let og skummende.
Blend pistacienødderne med 60 ml sødmælk ca. 5 min. Stop indimellem for at skrabe massen ned ad blenderens sider. Tilføj æggemassen, og blend grundigt sammen.
Nu skal du koge ½ l sødmælk op i en gryde ved medium varme. Når mælken koger let, tager du den af varmen og pisker pistaciemassen i. Det er vigtigt, at du pisker konstant.
Sæt gryden tilbage, mens du fortsat pisker. Lad cremen tykne, men den må ikke koge.
Når konsistensen er god og tyk, tager du gryden af og tilføjer 1 tsk. vaniljeekstrakt og hælder til sidst cremen på et skoldet glas.
Tip Din hjemmelavede creme holder ca. 2 uger på køl

Sådan gør du

Smør en ca. 25 cm lang brødform og put bagepapir i. Bland 300 g mel, 5 g tørgær, 2 g salt og 15 g sukker i røremaskinens skål.
Tilføj 125 g lunken sødmælk og 2 æg, og lad røremaskinen ælte det hele godt igennem med dejkrogen, ca. 10 min.
Tilføj nu 40 g smør i tern, og ælt videre, indtil dejen er elastisk og ikke klistrer til kanterne.
Form dejen til en bold, og lad den hygge sig henover natten i en olieret skål. Husk film.
Put lidt mel på bordet, og rul dejen ud til et rektangel på 30 x 40 cm.
Spred pistaciecreme (hjemmelavet eller købt) på dejen, drys med lidt salt, og tilføj 50 g ristede, hakkede pistaciekerne.
Rul dejen stramt sammen på den lange side, så du laver en roulade.
Skær rouladen over på langs, så du har to halve dejpølser. Læg den ene over den anden i et X, og flet dejen sammen.
Put babkaen i formen, og lad den hæve halvanden times tid, tildækket med film.
Bag i 30-35 min ved 180° C, indtil overfladen er gyldenbrun. Tag babkaen ud, og smør med lys sirup.
Når babkaen er kølet ned, kan du tage den ud af formen ved at tage fast i bagepapiret.