Hvilket bageudstyr skal du vælge?

Det er vigtigt for dit bagværk og kreative udfoldelser, at du har det rette bageudstyr, uanset om du er en garvet mesterbager eller engageret nybegynder. Er du en trænet bager, der ofte giver dig i kast med æstetiske moussekager, har du formentlig brug for flere kageremedier, end hvis du blot bager boller i ny og næ. Læs med her og få inspiration og vejledning til, hvilket bageudstyr du skal vælge. 

Pavlova 500X700

Udforsk det avancerede kageudstyr

Det avancerede bageudstyr er rart at have, men ikke nødvendigt for at lave mesterkager. Bageudstyret gavner dig, der gerne vil hæve niveauet fra simple bradepandekager til kager, du kan præge med dekorationer og kreative udformninger. Redskaberne hjælper dig hovedsageligt, hvis du befinder dig i det søde køkken.

Form 500X500

Det mest gængse bageudstyr

Det mest gavnlige bageudstyr som køkkenvægt, bageform og kagerulle har du med alt sandsynlighed allerede i køkkenskufferne. Det er bageredskaber, som er uundværlige, når du kreerer dine mesterværker. Her finder du en tjekliste med essentielt bageudstyr, du med alt garanti skal bruge hver gang du bager: 

  • Decilitermål: Mål sukker, mel og væsker op
  • Dejskraber: Få ubesværet indhold ud af en skål  
  • Håndmikser: Pisk nemt flødeskum, æggemasser eller mousser
  • Kagerulle: Rul dej ud til en ensartet tykkelse  
  • Digital vægt: Afmål ingredienser præcist
  • Springform: Bag runde kager i lag
  • Bage- og brødforme: Lav kager og brød i lige den form, du ønsker

Tips & tricks til din bagning

Har du nogensinde undret sig over, hvordan man bruger en bagesten korrekt? Eller har du overvejet at kreere smukke kager ved hjælp af silikoneforme eller kageringe? Her finder du svar på en række gængse spørgsmål, der kan opstå ved specifikke teknikker og produkter. 

Hvordan bruger man silikone bageforme?

Med fleksible forme lavet af silikone, kan du nemt imponere dine gæster eller familie med spændende kager, desserter eller bagværk. Silikoneforme er genanvendelige og kan tåle ovn ved bagning. Mange silikoneforme kan tåle ned til -20°C og op til 220°C. Men der findes også produkter, der kan tåle ned til -60°C og op til 230°C. Vær gerne opmærksom på hvilke temperaturer din silikoneform kan tåle inden anvendelse. 

Du behøver ikke at smøre dine forme med fedtstof inden brug, og langt de fleste silikoneforme kan også rengøres i opvaskemaskinen. 

Hvad bruges kageringe til?

En kagering er ideel til kager, desserter og islagkager. Med en kagering kan du nemmere opnå en ensartethed ved fremstillingen af dine kager, så de får et professionelt og fint udtryk. Kageringe lavet af metal kan tåle at komme i ovnen, men kageringe er ikke kun ment til at bage i. De er nemlig også perfekte til at samle smukke kager med. Du starter blot ved at indstille omkredsen på din kagering hvorefter du skærer dine kagebunde til. Herefter bygger du lag op ved først at putte en kagebund i kageringen efterfulgt af f.eks. en syrlig passionsfrugtmousse eller sød syltetøj. Skift mellem kage og mousse/syltetøj og stil til sidst kageringen ind i køleskabet så din mousse kan sætte sig. 

Hvordan tempererer man chokolade? 

Fremgangsmåden er den samme, uanset om det er mørk, mælke- eller hvid chokolade, du skal temperere. Den eneste forskel er de temperaturer, du arbejder med. Temperering a chokolade kan deles i 3 trin, hvor chokoladen skal opnå 3 forskellige temperaturer. Det lyder lidt besværligt, men tro os, det er det hele værd. For skal du lave fyldte chokolader, konfekt eller chokoladepynt, bliver resultatet bedst med perfekt tempereret chokolade, der har et godt knæk og en smuk, blank overflade.

Vi har lavet en inspirationsside, der guider dig gennem hvert trin, og som samler de allerbedste tips og tricks til temperering af chokolade. Læs med her

Hvordan bruger man en bagesten?

1. Placér bagestenen i ovnen, og forvarm den til den ønskede temperatur. Sørg for, at bagestenen er solidt placeret og ikke bevæger sig under bagningen ved at placere den på en ovnrist eller en bageplade midt i ovnen.

2. Lad bagestenen blive varm. Det kan tage mellem en halv til en hel time afhængigt af ovnens type og den ønskede temperatur.

3. Når bagestenen er varm, flytter du din dej over på bagestenen ved hjælp af en bagespatel eller noget bagepapir.

4. Bag brødet eller pizzaen efter anvisningerne i den opskrift, du følger. 

5. Når bagværket er færdigt, bruger du en bagespade til forsigtigt at fjerne bagværket fra bagestenen. 

6. Lad bagestenen køle af i ovnen eller på en sikker overflade.

Inspiration til bagværk

Kender du det, når man ikke helt ved, hvad der skal være ens næste bage-projekt? På kop-kande.dk finder du en masse både kreative og klassiske opskrifter på alt lige fra is-sandwich til surdejsrugbrød og bamseboller. Gå på opdagelse i vores store opskriftsunivers og find dit næste mesterværk.

Hæv dit niveau med ekstraudstyr

Er du klar til at tage dine kager og bagværk til det næste niveau? Ekstraudstyret er ikke et must i køkkenet, men de letter din proces og hjælper dig med at levere fornemme mesterværker. Især én maskine har vist sig at være uundværlig for mange bagere, nemlig røremaskinen. Den gør ælteprocessen nemmere, og du får frie hænder, mens din dej bliver aktiveret på en mere effektiv måde. Her ser du en liste med det udstyr, der kan hjælpe dig med at sikre den helt rette finish: 

Røremaskine: Let ælteprocessen 

Silikonemåtter: Lav bolsjer eller brug som underlag til marcipanarbejde 

Foodprocessor: Hak større mængder på samme tid- mere end en minihakker kan klare 

Gasbrænder: Karamellisér din Creme Brulee eller pynt din kage med brændt marengs

 

500X700 Kenwood Køkkenmaskine (1)
Image Blomsterbrød Mobil Version 700X460 (1)

Spørg & Få Svar

Har du spørgsmål til, hvilket bageudstyr du skal vælge, er du velkommen til at besøge din nærmeste Kop & Kande. Vores faguddannede personlige står klar til at hjælpe dig, så du kan være sikker på at komme hjem med det helt rette bageudstyr.