Croque Madame i fad

Aftensmad 1200X364px Croque Madame

Information

Antal
6 små croque madames
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
20 minutter

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 200 °C.
Smør et ildfast fad. Læg de 6 skiver brød parvis ovenpå hinanden, så du har 3 sandwiches. Halver hver sandwich, så du nu har i alt 6 små sandwiches. Smør den ene inderside med sennep. Læg et lag ost på brødet, så en skive skinke og et lag ost mere. Luk med en skive brød. Placer de 6 sandwiches i det klargjorte fad. Pensl hver sandwich med smeltet smør.
Sæt fadet i ovnen, og bag i 10 min under ovnens grill, til sandwichene er sprøde, og osten er begyndt at smelte. Imens laves bechamelsaucen ved at smelte smørret i en lille kasserolle. Rør melet i. Tilsæt mælk og timian, og bring i kog, mens der røres. Kog saucen indtil du har en tyk sauce. Smag til med muskatnød, havsalt og peber.
Fordel saucen over hver sandwich. Bag sandwichene i yderligere 10 min. under ovnens grill, til saucen er brunet. Steg vagtelæggene i olie, mens sandwichene bager i ovnen. Server hver sandwich med et vagtelæg på toppen. Pynt med kviste af timian.
Aftensmad 298X298px Croque Madame

35 minutter i køkkenet med Pillivuyt

Pillivuyt er ægte fransk porcelæn, som hovedsageligt bliver produceret med afsæt i gamle håndværksmæssige traditioner. Vi indbyder til let og lækkert sommermad med Pillivuyt. Kom med i køkkenet, hvor vi laver mad på kun 35 minutter. 

Opskrifter