Pære sour

Pære er en sjælden gæst i cocktails, men det er synd og skam. Den milde og karakteristiske pæresmag giver nemlig et udpræget efterårstouch til din sour. 

KK ESSENS 3 2023 Jule Sour Paere Sour 550X750px

Information

Sådan gør du

Først skal du lave en dejlig efterårssirup ved at smelte 1 dl sukker, ½ dl brun sukker og ½ dl honning i 2 dl vand sammen med lidt revet ingefær. Lad det boble let i 15 min og si så ned i en skoldet beholder.
Tilføj is til en shaker og top med 4 cl rye whisky, 2 cl pærebrandy, 2 cl efterårssirup, 2 cl friskprisset citronsaft og ½ æggehvide.
Tip Sours shakes typisk med æggehvide for at give drinken et lækkert cremet skum. Følger du en vegansk diæt, eller er du bare ikke meget for tanken om rå æg, kan du skifte æggehviden ud med aquafaba. Aquafaba er det udblødningsvand, som kikærter svømmer rundt i. Det smager ikke af noget, men giver samme type cremet skum som æggehvide.
Ryst grundigt og si væsken ned i et passende glas.
Garnér med en pæreskive og server straks.