Jeremy Perkins Lx9nstrmidu Unsplash

Mini Getaway

En almindelig hverdag kan hurtig og nemt blive tryllet om til en uforglemmelig aften. Måske en tur til Rom med lækre italienske specialiteter og en god rødvin eller en tur til Japan med frisk sushi og puder på gulvet. Uanset hvilket land du vil besøge i din stue, så kan du nemt gøre det med et par få hjælpemidler - og uden de store armbevægelser. 

The Creative Exchange W10 Ncslvyc Unsplash
Vinicius Benedit 1Geaa8q3wk Unsplash

Det skal du bruge til en romantisk sviptur til Rom

Forvandel din stue til en italiensk drøm. Dæk bordet med rustikke tallerkner og glas, træk en god flaske rødvin op og gør som de gør i Rom: tilbringer timevis ved bordet med at spise og snakke. Menuen? Den står på god rødvin og spaghetti med italienske kødboller. 

Du skal bruge: 

 

Det skal du bruge til en japansk hyggeaften

Børn elsker at bryde de vante rammer omkring middagsbordet. Overrask dem for en aften ved at skifte spisebordet ud med stuegulvet, fyld det med tæpper og puder og tag hele familien med til Japan. Farvestrålende sushi kan med et snuptag sætte kulør på en hverdagsaften og gøre den lidt 'luksus'. Menuen? Den står på sushi og sake-te. 

Det skal du bruge: 

  • Tæpper og puder
  • Små skåle til tilbehør
  • Spisepinde
  • Firkantede tallerkner
  • Glas til sake eller vand
Conscious Design Immhjrp4dcm Unsplash

Familiefavoritter i nye klæder

Mon ikke de fleste af os kender det med at køre lidt for meget rundt i de samme retter i hverdagene. Enten fordi det er nemmest at servere det, børnene godt kan lide - eller ganske enkelt fordi almindelig travlhed står i vejen for de kreative idéer. Men det behøver ikke kræve de store krumspring at få lidt variation ind i aftensmaden. Med få ændringer kan familiefavoritterne fornys, så der kommer både nytænkning og begejstring på menuen - og masser af smil omkring bordet.

Toa Heftiba Indrpmbfx8m Unsplash

TIP!

Fyld et glas med lækre chokolader eller hjemmebagte kager og gør gaven lidt personlig. 

 

En eventuel begrundelse kunne være... "Fordi der er otte måneder til jul". 

Wendy Rueter Mn0ja79wav0 Unsplash

Magi i madpakken

Madpakken er et oplagt sted at overraske. For hvad er mere fantastisk end at finde noget, man overhovedet ikke havde regnet med, når man åbner låget til det, man troede, var en helt almindelig madpakke? Og husk, at overraskelser ikke kun er for børn. Voksne bliver mindst ligeså glade for at pakke et stykke forkælelse op. 

Skærmbillede 2021 04 19 134024

1. Invitation til noget sjovt

Giv madpakkens ejermand noget at glæde sig til med en invitation til noget, du har planlagt senere på dagen, f.eks. en tur på skøjtebanen efter skole, hjemmelavede vafler, en kærestetur i biografen eller en spilaften for hele familien.
Skærmbillede 2021 04 19 134039

2. Tegninger på æggeskallen

Tegninger på æggeskallen kan få smilet frem hos både store og små. Og er det ikke det, en overraskelse skal? Gør modtageren glad.
Skærmbillede 2021 04 19 134100

3. Grøntsags-figurer

Grønt er godt for øjnene og en hel masse andet - og det kan hurtigt blive lidt sjovere at spise gulerødder og agurker, hvis de er skåret i sjove figurer eller i mundrette bidder og sat på en træpind. Det samme gælder saftige frugter som melon og ananas.
Skærmbillede 2021 04 19 134121

4. Kaninformede boller

Giv bollerne et twist ved at forme dem som en kanin. Skal der sniges lidt sundhed ind i dem, kan du lave dem med squash eller gulerødder. Så holder de sig friske længere.
Skærmbillede 2021 04 19 134140

5. Yndlingssandwich

Har der været de sædvanlige klap-sammen-madder med leverpostej og spegepølse i madpakken i lang tid, vil yndlingssandwichen eller favoritpastasalaten være en kærkommen overraskelse. Mmh !
Skærmbillede 2021 04 19 134155

6. Hjertekonfetti

klip små hjerter i karton eller silkepapir og drys dem ud i madkassen. Det er en sød overraskelse for den, der åbner.
Skærmbillede 2021 04 19 134211

7. Sød seddel

Læg en seddel i madpakken med en lille, sød besked som "Jeg elsker dig", "Du er verdens bedste Carl" eller "Jeg tænker på dig".
Skærmbillede 2021 04 19 134228

8. Pep pandekagerne op

Vafler og pandekager kan med simple midler peppes op, så overraskelsen bliver endnu større. Kom f.eks. abrikossyltetøj i pandekagerne og luk dem med en lakridssnor - og gør vaflerne lidt sjovere ved at forme dem som f.eks. en isvaffel.
Små Overraskelser

Vi har spurgt de små...

Overraskelser kommer i alle indpakninger og størrelser. Vi har spurgt børnene hvad de synes, den bedste overraskelse i madpakken er.