KAHLER HAMMERSHOEI EASTER MOOD(7) (1)

Påske

Når solens stråler varmer vores kinder, og planter begynder at spire, er det tid til at fejre påsken. Ved denne tid byder vi foråret indenfor og pynter vores hjem med farverige forårsbebudere og traditionelle påskefigurer. Ligeledes står den traditionelle påskefrokost for døren, og det er tid til at samle venner og familie til gode snakke og masser af grin. Her giver vi dig inspiration til, hvordan du kan byde foråret og påsken velkommen både i hjemmet og i madlavningen. 

1071743 Spring Collection 2024 Easter Egg Cornflower Buds 6Cm 2 300Dpi

Påskenyheder 2024

Hvert år modtager vi de fineste påske- og forårskollektioner fra en række kendte mærker, og 2024 er ingen undtagelse. Klassiske forårsmotiver som blomster, påskeæg og kyllinger nyfortolkes og portrætteres med lyse forårsfarver og i delikate detaljer, der inviterer dig til at udforske dem helt tæt på. 

Påskens pynteæg

Når påsken nærmer sig, skal der pyntes op med sjove, stilfulde og smukt dekorerede æg. Vi har nedenfor samlet tre af vores yndlingsbrands, når det kommer til pynteæg. 

Hvorfor pynter vi med æg?
I det gamle bondesamfund betød foråret, at hønsene lagde flere æg. Derfor gav det god mening at fejre årstiden med æggeretter – og det er med tiden smeltet sammen med vores påsketraditioner. Men skikken har også en mere religiøs betydning. Ægget symboliserer nemlig genfødsel, og er derfor en reference til Jesus, der genopstod fra de døde

M Essens 1 2024 Side 21 Paaskeaeg 3 700X460px
M Essens 1 2024 Side 21 Paaskeaeg 3 800X800px

Kreativ borddækning til påskefrokosten

Kähler Easter 700X460px

Pak et påskeæg ind i en stofserviet, og bind en knude af snor eller farverige bånd. Pynt evt. også med en lille forårsgren eller en flot, gul påskelilje.

Rhombe Color Påskebord 700X460px

Læg et deko-æg på en tallerken i en rede af rosmarin. Du kan puste, male og udsmykke dine egen æg eller købe smukke æg med naturtro farve.

Imponér dine gæster til påskefrokosten

Nu er det blevet tid til den årlige påskefrokost, hvor vi samler hele familien - eller alle vennerne - til gode grin, hygge og lækker mad. Vi har samlet lidt inspiration til en anderledes men imponerende påskemenu, hvor du kan forkæle dine gæster med nogle af forårets fristelser. 

Haps, haps, haps rabarbersnaps!

Ingen påskefrokost uden snaps. Overrask dine gæster med en hjemmelavet en af slagsen baseret på én af forårets lækreste råvarer: Rabarber. Den friske rabarber giver snapsen et skøn sødme, syrlighed og smuk kulør. 

Sådan gør du: 

1. Skær 500 g røde rabarberstilke i små stykker.

2. Vend dem med 2 dl sukker.

3. Lad rabarberen trække natten over i et stort sylteglas med låg.

4. Hæld 70 cl neutral snaps eller vodka i glasset, ryst grundigt og lad det stå i 3 uger.

5. Når snapsen er klar, sies den gennem et rent viskestykke og hældes på skoldede flasker.

Rabarbershaps 500X700

Fra havtorn og hasselnødder til blåbær og chili. Når det gælder snaps, er det kun fantasien der sætter grænser. Eksperimenter med smagsgivere og sæt din egen signatur-snaps på påskebordet i år. Hæld din signatur snaps i smukke karafler og glas Du kan lade dig inspirere af vores bud her eller bare hoppe ud i det. God fornøjelse.

Chili og citron

Må din snaps gerne have lidt bid, så prøv med frisk chili og citron. Snapsen skærer smukt igennem påskebordets fede mad og giver jer noget at snakke om.

Sådan gør du: Bland blot citronskiver og halve chilier med smagsneutral snaps og lad den trække i en måned. Du kan tage chilien op efter en uge eller lade den blive i hele trækkeperioden, alt efter hvor stærk snapsen skal være.

Vinrabarber og vanilje

Vil du servere en snaps i sæson, så prøv en frisk variant med vinrabarber og vanilje. Smagen er syrlig med en let sødme, og farven er smuk rød.

Sådan gør du: Snit blot 8 stængler rabarber og læg dem i et glas med smagsneutral snaps og en enkelt vaniljestang, hvor kornene er fjernet, så vaniljen ikke overdøver rabarberen. Lad snapsen trække mindst en uge, men gerne mere.

Æble, enebær og anis

En velsmagende påskesnaps med masser af nuancer i smagen. Den er god til osten – og så er den nem at lave.

Sådan gør du: Skær et par æbler i stykker og læg æblestykkerne i et glas smagsneutral snaps sammen med lidt citronskal (uden den hvide underskal), 2-4 stjerneanisblomster og lidt knuste enebær. Lad snapsen trække 3-5 døgn, smag til og overvej, om den skal trække lidt længere.

Lakridsrod

En simpel opskrift, men en kompleks og dejlig smagsoplevelse.

Sådan gør du: Læg 3-4 tørrede lakridsrødder i et glas med smagsneutral
snaps. Du kan finde lakridsrod i de fleste helsekostforretninger og velassorterede supermarkeder. Lad snapsen trække tre døgn og server iskold. Udover at smage godt, så skulle lakridsrod efter sigende være god mod alt fra forkølelse til depression.

Lidt sødt til påskefrokosten

M Essens 1 2024 Side 18 Paaskedessert Bombe 1586X520px

Blomstrende cocktails

Pift påskefrokosten op og byd dine gæster på lækre cocktails inspireret af nogle af de smukkeste forårsbebudere: påskelilje, tulipan, krokus og japanske kirsebærblomster.