0022 M Essens2 Side13 5705140175902 1017296 Rc (1)

Fiskefrideller med Ingrid ærter

Information

Min. 12 timer før eller dagen før

Skyl de tørrede ærter og sæt i blød i rigeligt vand på køl, minimum 12 timer.

På dagen

Hæld iblødsætningsvandet fra ærterne. Kog Ingrid ærterne i rigeligt vand med lidt salt i 20-25 min., til de er møre. Gem kogevandet, så du kan lave Aquafaba.
Hæld kogevandet i en gryde og kog ind til 1/3 del - det tager cirka 10-15 min.
Skræl og kog bagekartoflerne i 15 min., til de er færdigkogte.
Blend de kogte Ingrid ærter halvgroft, der må ikke være hele ærter.
Pil og hak løg fint, og mos kartofler ud med en gaffel.
Bland alle ingredienser sammen med en ske, til konsistensen minder om en fars – lidt klistret.
Varm olie og smør på en pande, og form dine fiskefri-deller med en spiseske.
Steg dem i 5 min. på hver side til de har fået en gylden stegeskorpe.