Hjemmelavede sukkerstokke

Hjemmelavede Sukkerstokke

Information

Sådan gør du

Kom sukker, flydende glukose og en lille deciliter vand i en gryde og kog op til 162 ஂC.
Læg en silikonemåtte på bordet og smør med smagsneutral olie.
Fordel sukker massen forsigtigt i to portioner i hver sin ende af måtten.
Tilsæt peber mynteekstrakt og rød farve til den ene. Brug en bolscheskraber smurt med olie til at blande og løfte massen. Vær forsigtig, for det er meget varmt.
Bliv ved, indtil massen er afkølet nok, til at du kan håndtere den med hænderne – brug evt. et par olierede gummihandsker.
Saml og rul nu hver bolschemasse til en tynd pølse, sno dem om hinanden og stræk den ud, så den bliver tynd og fin.
Klip stykker ud på ca. 15 cm og bøj dem til stokke.
Husk at opbevare dine stokke i lufttætte beholdere, så de ikke klistrer alt for meget sammen.
Tip Er du bange for, at de klistrer, kan du pudre dem med 3 dele flormelis og 1 del kartoffelmel.
Sukkerstok Chokolade 3050910050906 20052 Pillivuyt Etagere

Prøv kræfter med varm chokolade på pebermyntepind

1. Temperer chokoladen og hælde den i små silikoneforme eller snapseglas. Husk, formene skal være dybe nok til at kunne holde en sukkerstok.

2. Placer nu en sukkerstok i chokoladen og lad den stivne på køl i ca. en time.

3. Nu kan du, måske med lidt varmt vand på ydersiden af glasset eller formen, tage chokoladerne ud – klar til at blive smeltet ud i varm mælk.

Find mere inspiration i vores julemagasin!

Vi dykker ned i nogle af julens mange traditioner. Men traditionen tro vil vi give de velkendte ritualer et lille twist – uanset om det gælder silden til julefrokosten, julebordets opdækning eller pynten, du hænger i vinduerne. Du kan også glæde dig til at møde kage-innovatoren Tobias Hamann, der deler ud af sine bedste juleknas-opskrifter og fortæller mere om, hvad julens traditioner betyder for ham.

KK Essens 1080X1350px V3

Find flere opskrifter med den velkendte sukkerstok