Højtider 1200X354px Hjemmelavet Julestemning

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det er tid til at skrue op for familiehyggen med hjemmegjorte julekreationer og julepynt. Vi har derfor allieret os med en af Danmarks største DIY-bloggere, Sabina Haysen fra ”Sabinasverden”, for at få hendes bedste ideer til pynteprojekter, hvor alle – store som små – kan være med.

Julegaver i nye klæder

Hvis du drømmer om en mere kreativ jul, så er gaveindpakningen et godt sted at starte. Med få virkemidler kan du forvandle dine gaver til personlige statements, der pynter under træet og vækker glæde hos modtageren.

Skærmbillede 2021 03 31 113329

NYT LIV TIL GAMLE BLADE

Prøv at pakke dine gaver ind i avispapir. Aviser med mange år på bagen giver et rustikt look og kan sætte gang i samtalen. Er modtageren en ægte fashionista, så prøv med farvestrålende, glittede modeblade. Til børn kan du bruge Anders Andbladene fra kælderen. Tilsæt et smukt ensfarvet bånd for at fuldende looket.
Skærmbillede 2021 03 31 113351

KASSE MED BÅNDTREVLER

Lav dit eget gavebånd. Hiv gamle viskestykker og slidte juleduge frem fra gemmerne og forvandl dem til rustikt gavebånd på et øjeblik. Riv blot stoffet i strimler ved håndkraft og bind dem omkring dine gaver (det må gerne se lidt tilfældigt og casual ud). Det rustikke look fungerer rigtig fint sammen med æsker i genbrugspap, men alle mønstre og farver kan bruges.

Skærmbillede 2021 03 31 113427

GØR INDPAKNINGEN TIL GAVEN

Overvej, om du kan lade indpakningen være en del af gaven. Du kan f.eks. give en smuk kagedåse med hjemmelavede småkager, pakke velværeprodukter ind i et blødt håndklæde eller give en stilren designvase med en flot buket blomster.
Skærmbillede 2021 03 31 113447

JULEGAVE INDPAKNING

Sig det med tørrede blomster. Tørrede blomster er in – også som en del af gaveindpakningen. Her har vi brugt duset grønt gavepapir sammen med velourbånd i næsten samme kulør og en kombination af tørrede blomster og frisk blød enebær. Det giver et smukt tone-i-tone-look, der pynter under ethvert juletræ. Vi anbefaler, at du først tilføjer den bløde enebær juleaftensdag, så det ikke tørrer ud.
Annie Spratt Vdxtvyjvj7a Unsplash

Hjemmelavet julestemning

"Julen er en særlig tid hjemme hos os. Vi forsøger at gøre alting sammen: Vi pynter op, laver dekorationer og bager sammen. Vores børn har været med, siden de kunne sidde på køkkenbordet, og de elsker at lave deres egne kreationer til julebordet, værelset eller juletræet. Det vigtigste for mig er, at julen er fuld af dejlige sammenkomster og traditioner med familie og venner. Ikke hvad vi spiser, og hvor pænt julestjernerne er flettet.”

Sabina Haysen, 36 år
Tidligere folkeskolelærer, mor til to og nu én af Danmarks største DIY-bloggere.

Chad Madden Sutffcahv A Unsplash
Skærmbillede 2021 03 31 113714

Idéer til at øge julestemningen

Skærmbillede 2021 03 31 114236 (1)

Appelsin med nelliker

Hjemme hos Sabina skal der traditionen tro laves ophæng med friske appelsiner og nelliker i hele huset. Hæng dem i vinduerne eller lad dem være en del af bordpynten i et fad med gran og kogler fra skoven.

Du skal bruge:
· Juliennejern
· Appelsiner
· Nelliker
· Fint julebånd
· Nåle til at holde båndet på plads

Brug et juliennejern til at lave flotte mønstre i appelsinerne. Lad hvert familiemedlem være kreativ, så I får så mange forskellige mønstre som muligt, og put derefter en gavmild mængde nelliker i rillerne.

Bind båndet rundt om appelsinen en enkelt gang, sæt en nål i og bind båndet den anden vej rundt om appelsinen. Bind en dobbeltknude på toppen og pynt evt. med et lille stykke gran, inden du til slut binder en ekstra stram knude.

Hæng de færdige appelsiner op i dine vinduer eller lad dem pynte i et fad på bordet, mens duften af appelsin og nelliker spreder sig i stuen.

Skærmbillede 2021 03 31 114443

Spis bare bordkortet

Forkæl dine gæster med spiselige bordkort af julesmåkager med et strejf af hygge og humor. Lad børnene lave deres egne og pynt med gran og fint julebånd ved hvert navneskilt.

Du skal bruge:
· Udstikkere
· Blomsterbergs tyllesæt
· Sprøjtepose fra Blomsterberg
· Bånd
· Brunkagedej
· Sprøjteglasur

Sådan gør du
Bag dine favorit-julesmåkager og lav to huller til båndet. Pynt småkagerne med mønstre og navne, og lad dem tørre. Bind julebåndet fast til tallerken eller glas, og dæk et kreativt julebord med dine spiselige bordkort.

 

Sprøjteglasur

Ingredienser
1 bæger pasteuriserede æggehvider
ca. 250 g. flormelis

Sådan gør du
Sigt flormelis i en skål. Hæld æggehviden i en anden skål og pisk ved laveste hastighed. Glasuren tåler ikke luft. Kom flormelis i lidt efter lidt, indtil den er godt fast i konsistensen, og du kan skrive med den.

Skærmbillede 2021 03 31 115404

3 x Juledekorationer

Nordisk & Naturlig Jul

Du skal bruge:
· Serveringsbræt
· Adventslys
· Oasis
· Kanelstænger
· Gran og kogler

Adventsdekorationen må gerne være nordisk og naturlig i år. Sabina har brugt forskellige gransorter, kogler fra skoven og kanelstænger – en dekorativ kontrast til det lange flotte serveringsbræt fra Aldente.

Husk: læg det våde oasis i en lille skål eller læg lidt staniol mellem træfad og oasis, så træet ikke bliver beskadiget.

Bæredygtig & Klassisk Jul

Du skal bruge:
· LED-kalenderlys
· Urtepotte fra Kähler
· Oasis
· Eucalystusgrene
· Julebær og blomster

Det enkle LED-kalenderlys er godt for indeklimaet og godt for dig med små børn i huset. Sabina har brugt en klassisk Kähler urtepotte, eucalyptusgrene og lidt røde bær fra haven. Vælg fine urtepotter, du kan bruge resten af året i din vindueskarm. LED-lyset findes i hvid, sølv og guld og kan bruges år efter år. Med fjernbetjeningen styrer du nedtællingen til jul dag for dag.

Elegant Jul på 15 minutter

Du skal bruge:
· Georg Jensen julelys 2019
· Oasis
· Hvid Riflet fad
· Tørrede hortensia
· Friske grangrene
· Stor grankogle og julekugle

Hvis du gerne vil have en smuk dekoration med nordiske og smukke toner, kan du, ligesom Sabina, lave en dekoration med et elegant kalenderlys fra Georg Jensen og det ikoniske fad fra Royal Copenhagen.