M Essens2 2025 Karameller Side31 1568X600

Tranebær og granatæble karameller

Smagfulde karameller med tranebær og granatæble – små, søde bidder, der også er perfekte som hjemmelavede værtindegaver.

Information

Antal
30-40 stk.

Sådan gør du

Varm granatæblejuice, tranebærjuice og skallen fra en ½ appelsin (uden det hvide) i en saucegryde med tyk bund ved medium varme.
Reducér væsken ind, indtil den får en tykkere konsistens.
Fjern appelsinskallen.
Tilføj sukker, rørsukker, smør i tern og piskefløde. Rør indtil det hele er smeltet godt sammen.
Varm indholdet i gryden op, mens du måler temperaturen. Du skal gerne ramme ca. 125° C.
Rør herefter vaniljeekstrakt og salt ind i blandingen, og hæld karamelmassen i et fad med bagepapir
Lad karamellen køle ned i 1½ times tid, tag fadet ud og skær massen i mundrette stykker med kniv – sprøjt den evt. med lidt madolie, så den ikke hænger fast

Skab glæde med hjemmelavede lækkerier fra dit eget køkken

Opdag flere idéer til velsmagende værtindegaver, der både ser flotte ud og smager fantastisk