M 5709513565192 56519 Wiinblad Vase Eva

Hvilken vase til hvilke blomster?

Det er ikke ligegyldigt, hvilken vase du vælger til blomster. Det har nemlig betydning for, hvordan buketten kommer i fokus. Vi guider dig gennem dit valg af vase og giver råd til, hvordan blomsterne holder længere.

Den brede vase

Den brede vase egner sig bedst til de store og fyldige buketter, der kræver meget plads. Det kan også være en god idé at bruge de brede vaser til blomster med brede stilke som eksempelvis tulipaner eller hortensiaer.

Sådan dækker du et uformelt bord

Den smalle vase

Har du en lille buket, som du vil have til at syne af mere, kan du med fordel stille den i en smal vase. På den måde fremhæver du buketten, og derved kommer selve vasen mindre i fokus.

Den høje vase

Høje vaser er ikke kun pæne i indretningen. De egner sig også godt til høje buketter, som eksempelvis består af liljer eller høje grene, der har brug for stabilitet. Oplever du, at vasen vælter, kan det være en idé at lægge sten i bunden, så vasen står mere solidt.

Borddækning til formelle anledninger

Blomst Princess. 300 Dpi
M 5711507005416 200541 Lyngby Porcelaen Vase 3

Klip stilken til

Når du får en blomsterbuket, skal du altid klippe alle stilke skrå, så de suger mere vand. Det gælder dog ikke løgblomster, da de holder sig bedst ved at blive klippet lige over. Derudover skal du, inden blomsterne bliver sat i vand, fjerne de nederste grønne blade, så der ikke er blade under vandet. På den måde forlænger du blomsterbukettens levetid.

Læs også: Hvilket vinglas skal du vælge?

M 7350057805817 HI02801 Cooee Ball Vase 8Cm

Hold afstand til frugt

Har du en blomsterbuket på spisebordet, bør du altid holde den fra frugtfadet. Årsagen er, at frugter, som bananer og æbler, udskiller ethylen, hvilket får blomsterne til at visne.

Lær at folde servietter

Hammershøi Vaser Grøn Miljø

Temperaturen har betydning

For at blomster holder sig pæne længst muligt, skal du vide, hvilken temperatur vandet skal have. Er stilken blød, som ved tulipaner eller hyacinter, skal vandet være koldt. Ved mellemhårde stilke, som roser og liljer, holder blomsterne sig bedst i lunkent vand. Er du i tvivl om, hvilken temperatur vandet skal være i en blandet buket, bør du altid vælge lunkent vand.

Spørg & Få Svar

Har du flere spørgsmål til, hvilken vase du skal vælge til dine blomster? Så Spørg & Få Svar. Du er altid velkommen i din lokale Kop & Kande, hvor vores dygtige personale står klar til at hjælpe.

 

Find din lokale Kop & Kande