Philips Haarklipper 2 2400X1350.JPG

Hvilken skægtrimmer skal jeg vælge?

Mulighederne er mange, når det kommer til valg af skægtrimmer, og det kan være svært at vælge. Vi klæder dig på til at vælge den rette trimmer til skægget, uanset om du leder efter din første skægtrimmer eller vil opgradere den nuværende.

 

Hvad kan en skægtrimmer?

En skægtrimmer stopper et stykke fra huden og kan klippe i forskellige længder, mens en barbermaskine skærer skægget af helt nede ved huden. En skægtrimmer er derfor til dig, som ønsker veltrimmede skægstubbe eller vil trimme et langt eller halvlangt skæg.

4 ting du skal overveje

Der findes skægtrimmere til forskellige behov. For at finde den rette skægtrimmer, kan du overveje, hvad din trimmer skal kunne, når det kommer til:

  • Antal klippelængder
  • Skærehovedets udformning
  • Batteri, ledning eller opladerstander?
  • Rengøring og vedligeholdelse

Er du i tvivl om, hvad du skal vægte højest, når du skal vælge, gennemgår vi nedenfor de forskellige egenskaber, så du kan finde den skægtrimmer, der passer bedst til dig.

 

Flere klippelængder giver flere muligheder

En af de væsentligste egenskaber ved en skægtrimmer er antallet af klippelængder eller længdeindstillinger. Klippelængden angiver den længde, som skægget skal trimmes ned til. Nogle skægtrimmere har få klippelængder, mens andre har over 40. Jo flere længder, desto flere forskellige muligheder får du for skæglængde og frisurer.

Læs: Hvordan stryger jeg en skjorte?

Philips Shaver 2 2400X1496.JPG
Barbershop Shaving Beard

Skægtrimmer til kort skæg

Den bedste skægtrimmer til kort skæg er en, der giver mulighed for korte klippelængder og har stor præcision. Typisk er 0,5 eller 0,4 millimeter den korteste klippelængde. Der findes dog skægtrimmere, som kan klippe helt ned til 0,2 millimeter.

For at opnå størst præcision, kan det være en fordel, hvis der kun er en halv millimeters interval mellem klippelængderne. På den måde kan du bedre kontrollere længden og får et mere skarpt look.

Skægtrimmer til langt skæg

Vil du holde dit lange skæg ved lige, anbefaler vi en skægtrimmer, hvor klippelængderne går langt op i millimeter. Hvor langt afhænger af din ønskede skæglængde. Typisk er 35 millimeter den højest mulige klippelængde for en skægtrimmer.

 

Allround skægtrimmer til alle skæglængder

Ønsker du en trimmer til skægget, som passer til alle længder, kan du også vælge en med mange klippelængder. Det kan være relevant, hvis du skifter skæg-look fra tid til anden, eller hvis du ønsker at klippe dit skæg i forskellige længder eller mønstre.

Vælger du en trimmer med intervallet 0,5-20 millimeter, er du godt dækket ind i forhold til de fleste skæglængder.

Læs også: Sådan rengør du din grill

Philips Shaver 4 2400X1496.JPG

Få perfekt resultat med bevægeligt skærehoved

Skærehovedet har betydning for resultatet og for, hvor let trimmeren er at arbejde med. Du får en mere præcis trimning med et bevægeligt skær, der følger ansigtets konturer. På nogle modeller kaldes denne teknik for W-Tech-skær eller 3D-kontrol. Et bredt skær er desuden bedst til en grov trimning, mens et smallere skær er bedre til præcision og detaljer. Få fifs til en aften med mandehørm

Trimmere med flere funktioner

Multitrimmere kan både bruges til hår på hovedet, kroppen eller fungere som næse- og ørehårstrimmer. Fælles for multitrimmere er dog, at de kun kan trimme og ikke barbere. Det kan Phillips OneBlade skægtrimmer til gengæld. Med den kan du barbere, trimme og style alle skæglængder med det samme barberhoved. Phillips OneBlade er derfor oplagt til dig, der vil have ét redskab til både barbering, trimning og styling.

Batteri, ledning eller opladerstander?

De fleste trimmere er opladelige, men nogle fungerer med ledning eller kan bruges både med og uden. En ledningsfri version er ofte mere praktisk – især, hvis du skal ud at rejse. Du kan overveje, hvor længe din skægtrimmer skal holde batteri. Bruger du trimmeren hver dag, kan du vælge en model med en opladerstander. Trimmeren oplader, mens den står i standeren, og du er sikker på, at der altid er strøm på.
Philips Haarklipper 2 3500X1969.JPG

Skægtrimmer med opsamler – undgå hår overalt

Visse skægtrimmere har en opsamler, som kaldes for et vakuumsystem. Systemet sikrer, at skægstubbe og hår lander i en beholder i stedet for på vasken og badeværelsesgulvet. Det er en feature, som minimerer tiden, du skal bruge på rengøring – og det vil både du og din samlever formentligt sætte pris på.

Nem rengøring med vandtæt skægtrimmer

Overvej, om du har brug for en vandtæt skægtrimmer. Det gør rengøringen nemmere, da du kan skylle trimmeren for hår under rindende vand.Samtidig giver det mulighed for at tage trimmeren med under bruseren, hvis du vil klare morgenritualet i én omgang. Guide: Vælg den rette støvsuger

Selvsmørende skær som nem løsning

Det er en god idé at smøre skæret med olie mellem hver femte trimning. Det forlænger både levetiden på skæret, og du undgår, at bladene begynder at nive i huden. Er du typen, der ikke lige får det gjort, kan du vælge en model med selvsmørende skær. Så sikrer du, at din skægtrimmer altid kører som smurt. Du kan også få modeller med selvslibende blade – de skal hverken skiftes eller smøres med olie.

Spørg & Få Svar

Har du spørgsmål til, hvilken skægtrimmer du skal vælge, er du mere end velkommen til at kigge forbi en af vores butikker. Vores faguddannede personale står klar til at hjælpe og svare på dine spørgsmål, så vi sikrer, at du får den rette skægtrimmer med hjem.

Find nærmeste Kop & Kande