Hvordan stryger jeg en skjorte?

Rengøring 1200X364px Stryge Skjorte

Mange forbinder strygning af skjorter med en sur pligt, der tager lang tid. Faktisk kan du stryge en skjorte på bare 3-4 minutter, når du først lærer kunsten at kende. Vi guider dig gennem, hvordan du nemmest stryger en skjorte.

Start med vaskeanvisningen

Når du skal stryge din skjorte, er det en god idé at starte med at se på vaskeanvisningen. På den kan du se, hvilken temperatur strygejernet skal stå på, så skjorten ikke skades.

Ved én prik må du stryge skjorten op til 100 grader. Ved to prikker må du stryge den ved middel temperatur, som er op til 150 grader, mens du ved tre prikker må stryge skjorten op til 200 grader.

Filip Mroz Gma1zfs3 6E Unsplash

Sådan stryger du din skjorte

Når du ved, hvilken temperatur skjorten kan tåle, kan du benytte nedenstående fem trin til, hvordan du lettest kommer i mål med strygningen af skjorten:

 

Trin 1: Klargør skjorten

Start med at fugte skjorten med en sprayflaske eller et dampstrygejern. Skjorten bliver nemlig nemmere at stryge, når den er en smule fugtig.

Trin 2: Start med kraven

Derefter folder du kraven ud og lægger den fladt på strygebrættet. Stryg kravens inderside først. Efter det er gjort, folder du kraven ned igen og stryger ydersiden, så der kommer en pæn fold.

Trin 3: Stryg ærmer og skuldre

Stryg dernæst ærmerne fra skulderen og nedad på begge sider. Sørg for, at ærmet ligger helt fladt og foldes, hvor syningen sidder, for at opnå det bedste resultat.

Stryg gerne skuldrene ved at hænge skjorten på den runde ende af strygebrættet, så stoffet glattes ordentligt ud.

Trin 4: Stryg ryg og front

Stryg nu bagsiden ved at køre fra den øvre del af ryggen ned mod den nederste del af skjorten med langsomme bevægelser. Til sidst stryger du forsiden, mens du forsigtigt kører rundt om knapperne med strygejernets spids.

Trin 5: Afkøling

Når du er færdig med at stryge din skjorte, er det vigtigt, at den bliver afkølet, så den ikke krøller med det samme igen. Hæng derfor gerne skjorten på en bøjle i 4-5 minutter. På den måde bliver skjorten kølet ordentligt af, inden du tager den på.

Undgå de typiske fejl

En fejl mange laver, er at trykke spidsen af strygejernet for hårdt, så der kommer folder i stoffet. Det kan du let undgå, hvis du bruger den bagerste del af strygejernet til at trykke med, når du stryger skjorten.

En anden hyppig fejl er, at mange kommer til at bevæge strygejernet for hurtigt, når de udglatter folderne. I stedet er det vigtigt, at du laver langsomme, cirkulære bevægelser, så folderne forsvinder fuldstændigt.