M 200947 Morsoe Grill Miljoe Grill Med Steg

Hvordan rengør jeg min grill?

Med jævnlig rengøring af din grill undgår du bakterier i din mad, men grillen holder også i længere tid. Med et par effektive tips kan du fjerne selv det mest genstridige snavs, der har brændt sig fast. Her får du vores bedste råd til rengøring af din grill.

Rengøring af grillrist

Når du rengør din grillrist, er det en god idé at gøre det, mens risten stadig er varm. Det gør det nemmere for dig at fjerne madrester. En god grillbørste er din bedste ven, når du skal fjerne madresterne. Brug den gerne i et halvt minut hver gang, du har brugt grillen.

Skal risten have en større rengøring, kan du smøre den ind i brun sæbe og vikle den ind i husholdningsfilm eller en affaldspose. Lad risten stå natten over, og brug en svamp samt knofedt til at fjerne det sidste snavs. Sørg for at skylle risten grundigt efter med vand.

Rengøring af ydersiden

Det er nemt at rengøre grillens yderside, låg og undersiden af låget, og det bør gøres, når du gør grillen sommerklar. Her tager du en blød svamp, i varmt vand med fedtopløsende rengøringsmiddel, og vasker alle overflader. Husk at tørre grillen efter med køkkenrulle eller et viskestykke. Du kan også bruge haveslangen til at spule grillen.

Danny Gallegos Ontgvhxgrja Unsplash

Spar på sæben og kemikalierne

Når du renser din grill indvendigt, skal du så vidt mulig undgå at bruge for meget sæbe eller andre stærke kemikalier. Det kan nemlig være vanskeligt at vaske det ordentligt af, og du risikerer derfor, at det ender i maden.

Efter rengøring

Efter du har rengjort grillen, er det altid en god idé at smøre risten med enten madolie, non-stick spray eller saften fra en kartoffel. Det vil gøre, at mad ikke så nemt sidder fast, og risten bliver samtidig nemmere at rengøre.

Det danske vejr kan være hård mod din grill. Derfor kan du med fordel pakke den ind i et grillbetræk, når du ikke bruger grillen. På den måde undgår du, at din grill ruster, og den kan derfor holde sig pæn i længere tid.

Rengøring Af Grill

Kul versus gasgrill

Hvis du er i tvivl, om det er en kul- eller gasgrill, der er nemmest at gøre ren, når du skal investere i en ny grill, er svaret entydigt. Det er en kulgrill. Det skyldes, at du nemt kan fjerne asken efter brug og rense grillen.

Gasgrillen kræver derimod, at du er opmærksom på at fjerne fedt og madrester, når du har brugt den. Det samler sig enten under selve risten eller i grillens fedtbakke, hvorfra det skal fjernes og aftørres. Det er nemmest for dig at rengøre umiddelbart efter brug, da fedtet endnu ikke er størknet.

Brug for flere råd?

Mangler du vejledning til, hvordan du skal vedligeholde produkter, er du altid mere end velkommen til at besøge din nærmeste Kop & Kande-butik. Her står vores faguddannede personale klar til at hjælpe og give dig svar på alle dine spørgsmål. Vi kan nemlig vores kram.

Find din lokale Kop & Kande