Hverdag 1200X354px Lykken Er

Det sjove ved lykke er, at det kan være helt og aldeles forskelligt, hvad der skaber den. For nogle er det, når yndlingsfodboldholdet vinder kampen på en sidste-sekund-scoring. For andre er det duften af ny bil eller friheden i en løbetur. Og så er der dem, hvor et grineanfald med bedsteveninden bare er det bedste i hele verden. Heldigvis kommer lykken ikke med hverken en manual eller en facitliste. Den er der bare lige pludselig.

Lykken er en sur dej

Lykken bor i de små ting. For eksempel i at bage sit eget brød.  Og vil du være rigtig hip, skal det være baseret på surdej.  Måske endda en, der er gået i arv i generationer, for en god  surdej kan i princippet holde for evigt, hvis den bare bliver  fodret og plejet med kærlighed.

 

Pas på din surdej

Surdej er en levende organisme, der skal passes godt på. Faktisk bliver surdej - lidt ligesom mennesker - mere og mere sur, hvis den ikke får nok opmærksomhed. Du holder surdejen i live ved at friske den op et par gange om ugen. 

Tilsæt nyt vand og mel i blandingsforholdet 1 del gammel surdej, 2 dele vand og 2 dele mel. Pisk det hele godt sammen, og lad surdejen stå på køkkenbordet i 2-3 dage. 

 

Frisk surdejen op...

...dagen inden, du skal bage, og lad den gerne stå på køkkenbordet. Dejen er allerbedst 8-24 timer, efter den er blevet "fodret. 

 

Stil surdejen i køleskabet...

...i en tætlukket emballage, hvis der går mere end et par dage mellem, du bager - den kan fint holde sig 1-2 uger. 
TIP: Mepal Cirqula er særdeles velegnet til surdej pga. det 100% lufttætte låg

 

Bager du ikke så meget...

...så kassér en del af surdejen, inden du frisker den op - ellers giv overskuddet til en bageglad ven. 

 

KK2019 600X700 Lykkener Surdej Tips Hvadersurdej
KK2019 1200X600 Lykkener Seng

Lykken er at sove længe

Er der noget bedre end at glemme alt om vækkeure og bare få lov til at sove længe? Det skulle da lige være at få serveret en lækker morgenmad på sengen, når søvnen er ude af øjnene, og dagen er klar til at starte i lavt gear.

Lykken Er

Glem vækkeuret

Er der noget bedre end at glemme alt om vækkeure og bare få lov til at sove længe?  Det skulle da lige være at få serveret en lækker morgenmad på sengen, når søvnen  er ude af øjnene, og dagen er klar til at starte i lavt gear. 

Uhmm... Middagslur

Elsker du også at tage en lur midt på dagen, er  der godt nyt. Forskning viser nemlig, at man bliver  lykkeligere af en ’morfar’ efter skole eller arbejde.  Luren må dog maks. vare 30 minutter, men holder  man den under det, er det ikke kun lykkefølelsen,  men også produktiviteten, kreativiteten og evnen  til at fokusere, der stiger. Så tag gerne en tur til  drømmeland – også midt på dagen. 

KK2019 600X500 Lykkener Enmorfar 2
KK2019 1200X800 Lykkener 20Krus
”Skal vi mødes til en kop kaffe?”. Det spørgsmål har du sikkert fået et hav af gange – og med god grund. Når vi indgår i tætte fællesskaber, stiger vores tilfredshed med livet generelt, så der er al mulig grund til at dyrke det sociale over en kop kaffe. På kaffebaren, i kantinen, derhjemme eller on the go.
KK2019 600X700 Lykkener Kaffe Facts 50Procent
KK2019 600X700 Lykkener Kaffe Facts Vidstedu