KK Nytaar Inspirationsside Top Spot 1568X520px

Inspiration til nytårsfesten

Glitter, glamour og god mad. Nytårsaften er for mange en af årets største festdage, og den bliver derfor fejret med manér. 

Her finder du inspiration til en festfyrværkeri af en aften, hvor vi guider dig gennem aftenens mange serveringer fra velkomstsnacks til nytårsbobler. Bliv klogere på, hvordan man åbner en østers og vælger de helt rigtige champagneglas.

Snacks til nytårstalen

Traditionen tro samles mange familier og venner om skærmen d. 31 december, når kongen holder sin årlige nytårstale til befolkningen. Der er noget hyggeligt ved at nyde en lille velkomstdrink og et par hjemmelavede snacks mens man sammen mindes årets der gik. Her får du vores bud på lækre, hjemmelavede snacks, du kan servere til den traditionsrige nytårstale.

En festlig forret

Østers deler vandene, og sådan har det altid været. Men stadig flere får øjnene op for, at det kan være en stor oplevelse at tilberede og nyde den eftertragtede skaldyr efter alle gastronomiens regler. 

Gratinerede østers

Disse lækre, ostefyldte østers er perfekte som forret til din nytårsaften. De er også lidt nemmere at sluge for østers-skeptikere end den helt rå udgave.

Det skal du bruge:

12 friske østers

50 g smør

1 fed hakket hvidløg

1 dl rasp

2 spsk hakket persille

Friskkværnet peber og havsalt

4 spsk revet parmesan

Sådan gør du:

Åbn dine østers forsigtigt og hæld vandet fra. Sæt dine østers i et ovnfast fad. Du kan eventuelt fore bunden med salt, så dine østers står fast.Smelt smør i en gryde og tilsæt alle ingredienserne undtagen osten. Fyld skallerne med saucen og top med revet ost. Giv dine østers en kort tur under grillen, indtil osten er smeltet og gylden. Servér med et godt glas bobler.

Østers 500X700
KK Nytaar Inspirationsside Oesters 700X460px

En overdådig hovedret

Torsk er en klassiker på de danske nytårsborde- enten som hovedret eller forret. Traditionen stammer angiveligt fra 1500-tallet, hvor torsk var en fastespise til advent, men i takt med at de katolske traditioner blev udfaset forsvandt torsken også fra juledagene. I starten af 1800-tallet dukkede torsken op på nytårsmenuen igen- og heldigvis for det!

Torsk smager skønt og er perfekt til nytårets eksklusive udtryk. Her finder du opskriften på en overdådig hovedret, der giver den traditionsrige torsk et moderne twist.

Torsk i parmaskinke med cremet perlespelt

Det skal du bruge:

Til torsken:

800 g torskeloins, salt og peber, 4 skriver parmaskinke, 4 stk. rosmarinkviste,

Til perlespelt:

25 g smør, 1 finthakket løg, 4 dl skyllet perlespelt, 1 liter grønsagsbouillon, 1 dl fløde, 1,5 dl hakket bredbladet persille, 200 g æbler i tern, 1 tsk. salt, kværnet peber og 75 g revet parmesan.

Sådan gør du:

Varm smør op i en gryde og sauter let. Kom perlespelt i og hæld bouillon i gryden lidt af gangen under omrøring i ca. 20 minutter. Smag perlespelt til med fløde, parmesanost, bredbladet persille, æbler, salt og peber. 

Skær torsken i 4 stykker, tjek for ben. Kom en skive parmesan på et skærebræt og læg en stilk rosmarin og et stykke torskeloin heri. Krydr med salt og peber. Pak torskestykket ind i parmaskinken. Bag de fire fiskeplatter i et smurt ovnfast fad ved 200 grader i 12-14 minutter. Anret den cremede perlespelt i en dyb tallerken og placer torsken på toppen.

Magasin 3 Miljoe Side 64 Royal Copenhagen 5705140714743 1017841 (1)

Bartenderens bedste nytårscocktails

Nytårsaften skal fejres med maner, og hvilken bedre måde at gøre det på end ved at løfte dine cocktails til et helt nyt niveau? Vi har udfordret tre af Danmarks bedste bartendere til at give deres bud på uforglemmelige nytårscocktails.

Champagne O' clock

Når klokken slår 12 popper tusindvis af champagneflasker det nye år ind. Men hvordan skal de brusende bobler serveres? Vi skåler i champagne og dykker ned i hvilken betydning glasset har for oplevelsen- og hvilke typer champagner, du skal hælde i hvilke glas

Kähler Champagneglas

Flute

Flute-glasset er elegant og festligt. Den lange, tynde stilk giver et stilrent udtryk og sikrer, at champagnen forbliver kold. Når du holder på stilken, varmer du nemlig ikke champagnen med hænderne. Samtidig holder det smalle rør på boblerne, mens den smalle åbning koncentrerer duftnoterne lige under din næse, så du får maksimal glæde af de frugtrige aromaer. Glasset egner sig godt til alle festlige stunder, men er uundværligt til de lejligheder, hvor du har brug for at hælde op et godt stykke tid, før champagnen skal nydes. Vi vil anbefale dette glas til yngre champagner og mousserende vine.

Champagneskål 700X460

Coupe

Coupe-glasset er lavt og skålformet. Udtrykket er festligt og bringer mindelser om de glade 20’eres luksuriøse fester. Tænk ”The Great Gatsby” – og så rammer du ikke helt ved siden af. På grund af den store overflade, hvor boblerne har masser af rum til at brede sig, bliver champagnen hurtigere blød og afbruset. Glasset er derfor bedst egnet til de lejligheder, hvor du skal nyde champagnen med det samme, f.eks. når klokken slår 12 nytårsaften. Vi vil anbefale dette glas til boblende, søde og frugtrige champagner. Også velegnet til elegante retro-cocktails.

Se videoen: Sådan sabler du en champagne
KK 3269410463844 Web Fritter

Sådan sabler du din champagne

1. Vælg en flaske med masser af tryk i, f.eks. ægte champagne, cava eller mousserende vine fra Frankrig

2. Sørg for at flasken er godt nedkølet. Læg den evt. i fryseren 5 minutter før sablingen.

3. Brug et tungt redskab, f.eks. en champagnesabel.

4. Fjern al folie og papir samt det lille metallåg.

5. Find kanten, hvor flasken er samlet og kør sablen op langs kanten i et enkelt hug. Du behøver ikke gøre det hårdt, da det er trykket i flasken, der gør arbejdet. 

KK Nytaar Inspirationsside Godt Nytaar 700X460px