Gaveindpakning:
Total:
Rabatkupon/voucher:
Gå til kurv

Varen er nu lagt i kurven

Du kan nu shoppe videre eller få vist din indkøbskurv.

 

Kend din kniv

Knive fra A-Z

Få et overblik over de mest almindelige knive, så du kan være den skarpeste kniv i skuffen, når talen falder på udskæring, udbening, filetering eller bare helt almindelige hakkeopgaver.

Slagterkniv
Til partering og udskæring af råt kød. Kan kendes på den krumme ryg og relativt stive klinge.
Slagterkniv 

Udbenerkniv
Til at skære ben ud af kød og til partering af kødstykker. Udbenerkniven har en kort, stiv klinge med lige ryg. Klingen er skråt afskåret ved skaftet. HER kan du se en video-guide til, hvordan du nemt parterer en kylling (rigtigt) med en udbenerkniv. 
Knive - udbenerkniv 

Filetkniv
Anvendes til filetering af fisk. Den ligner udbenerkniven men er længere, smallere og meget fleksibel i klingen. Den fleksible klinge/knivblad gør, at kniven ikke skærer fiskebenene over men glider henover dem i stedet. Se en video-guide til, hvordan du nemt selv fileterer en fisk HER.
Knive - filetkniv 

Kokkekniv
En kokkekniv har mange anvendelsesmuligheder. Den bruges til bl.a. til udskæring af tilberedt kød og forskellige hakkeopgaver (for eksempel frugt, grøntsager m.v.). En kokkekniv kan kendes på den lige ryg og den brede, stive klinge og findes i mange længder fra ca. 15 cm helt op til 30 cm.
Knive - kokkekniv 

Forskærerkniv
Et andet ord for forskærerkniv er trancherkniv. Karakteristisk for forskærerkniven er en smallere klinge end du finder på kokkekniven. Kniven er perfekt til udskæring af tilberedt fjerkræ og kød, der skal skæres i tynde skiver.
Knive - forskærerkniv 

Santokukniv
Santoku kniven er en asiatisk kniv med et meget bredt blad. Denne type knive bruges til hakkeopgaver - og det kan være både kød, fisk og grøntsager. Ofte har santoku knive luftskær (også kaldet granton-skær eller aveoler). De små ovale fordybninger i knivsbladet gør, at madvarerne lettere slipper kniven.
Knive - santoku 

Laksekniv
Som ordet i sig selv siger - en kniv til udskæring/slicing af laks. Laksekniven har en lang, fleksibel klinge og afrundet spids. Nogle modeller har også aveoler/luftskær på siden af klingen. 
Knive - laksekniv 

Brødkniv
Til at skære brød, ganske enkelt. Uanset om det er flutes, rugbrød, franskbrød eller hjemmebagte boller, så leverer den takkede klinge en toppræstation når der skal skæres brød. Takkerne gør det nemt at komme igennem skorpen med et flot resultat. Brødknive findes i flere længder. TIP: brødkniven er super god til at hakke chokolade og nødder.
Knive - brødkniv

Universalkniv
Kniven til stort set alle gøremål i forbindelse med madlavningen. Den er svær at undvære og kan både bruges til at hakke, skrælle, snitte og filetere - men den er ikke verdensmester til nogen af disciplinerne.
Knive - universalkniv