Hvordan får jeg mit badeforhæng rent?

Rengoering 1200X364px Rengoer Badeforhaeng

De fleste kan nikke genkendende til, at deres badeforhæng er blevet beskidt og jordslået. Af samme årsag kan det være, at du overvejer at smide det ud, men med et par effektive rengøringsfifs kan du hurtigt komme problemet til livs. Vi forklarer, hvordan du får dit badeforhæng rent.

Effektiv rengøring af badeforhæng

Når du skal vaske dit badeforhæng, er det nemmeste, at du kommer det i vaskemaskinen ved 40 grader sammen med nogle håndklæder. De hjælper med at gnide skidtet af.

Oplever du, at en tur i vaskemaskinen ikke fjerner det hele, kan dit badeforhæng trænge til en større rengøring. Læg det derfor i blød et par timer i én liter varmt vand blandet med én deciliter eddikesyre eller eddike, inden du grundigt skyller det med koldt vand.

Kom jordslået lugt til livs

Hvis dit badeforhæng har været udsat for meget fugt, kan der komme små, sorte pletter, der kan give en jordslået lugt. Heldigvis er det let at komme af med den dårlige lugt igen.

Bland 1 del Rodalon med 9 dele vand, og lad forhænget stå i blød i et par timer. Husk, at skylle det grundigt efter med vand, og sørg for, at badeforhænget tørrer efterfølgende.

Kalk er den værste fjende

Er dit badeforhæng blevet stift af kalk eller har gule skjolder, der skyldes okker i vandet, kan det også gøres rent. Hverken kalken eller de gule skjolder er sundhedsskadelige for dig, men det pynter heller ikke ligefrem på badeværelset.

Vask badeforhænget på 30 grader med én deciliter citronsyre, og kør derefter en normal vask. Igen kan du med fordel vaske badeforhænget med nogle håndklæder, der er blevet stive af kalken. Sørg for at hænge badeforhænget til tørre med det samme.

 

Kalk På Badeforhæng
Södahl Badeforhæng
Rens Dit Badeforhæng

Undervurdér ikke den jævnlige rengøring

Badeforhænget bliver ofte glemt i den daglige rengøring og skal rengøres oftere, end de fleste ved. Årsagen er, at badeforhænget tiltrækker mange bakterier, sæberester og kalk, som både er uhygiejniske og kan give grimme skjolder. Vi anbefaler derfor, at du vasker dit badeforhæng hver anden måned.

Giv opmærksomhed til den nederste del

Især den nederste del af badeforhænget er udsat for sæberester, skimmelsvamp og gule skjolder. Det skyldes, at forhænget i højere grad får vand og bliver fugtigt nederst. Især hvis det er for langt, kan det tage længere tid at tørre, efter du har været i bad. Derfor er er det vigtigt, at badeforhænget ikke rører gulvet, så det ikke tiltrækker bakterier.

Pas på fugt og vand

Få huskeregler i hverdagen gør det nemmere at holde badeforhænget rent og pænt. Fugt og vand er typisk den største udfordring, og derfor er det vigtigt, at du sørger for god udluftning, når du har været i bad - enten gennem et udsugningsanlæg eller vindue.

Brug også altid en skraber til at fjerne overskydende vand, så rummet hurtigere kommer af med fugten, der kan danne skimmelsvamp i både forhænget og rummet.

Brug for mere hjælp?

Hos Kop & Kande står vores dygtige personale klar til at guide dig om vedligeholdelse af produkter. Du er altid velkommen i en af vores lokale butikker, hvis du søger et svar på dine spørgsmål eller mangler rådgivning. Vi kan nemlig vores kram.    

Find din lokale Kop & Kande