Rengøring 1200X364px Skift Sengetøj

Hvor ofte skal jeg skifte sengetøj?

Ikke meget slår følelsen af at lægge sig til at sove efter en lang dag. Men din seng er også hjemsted for støv, døde hudceller og husstøvmider. Med enkelte tips kan sengetøjet igen blive rent og holde sig hygiejnisk i længere tid.  

Vask sengetøjet ved 60 grader

I gennemsnit bruger vi otte timer dagligt i vores seng, hvor der samles sved, hudceller og makeuprester, som er et paradis for husstøvmider og bakterier. Du skal derfor vaske dit sengetøj ved mindst 60 grader for at dræbe støvmiderne.

Er der kommet blod, opkast eller urin på sengetøjet, anbefaler vi, at du vasker sengetøjet på 90 grader. Husk dog altid at læse vaskeanvisningen, inden du begynder at vaske.

Skift sengetøj hver anden uge

Der er generelt uenighed om, hvor ofte du skal skifte sengetøj, men hovedreglen lyder, at man bør skifte sit sengetøj hver anden uge - særligt hvis man har astma eller allergi. Men sørger du for at lufte godt ud i soveværelset og ryste din dyne og pude dagligt, kan du vente op til 3-4 uger med at vaske sengetøjet, som både gavner pengepungen, miljøet og sengetøjet.

Har du været syg, skal du altid huske at vaske sengetøjet umiddelbart efter, så du fjerner bakterierne.

M 5722007626360 762636 Södahl Sengetøj Hills 2014

Sådan får du sengetøjet rent

Start med at bruge pletfjerner, hvis der enten er blod- eller madpletter, inden sengetøjet kommer i vaskemaskinen. Sørg derefter for, at vaskemaskinen ikke bliver helt fyldt, da du kan risikere, at sengetøjet ikke bliver ordentligt rent. Brug skånsomt vaskemiddel, og undgå skyllemiddel, da det kan skade fibrene i stoffet.

Tip: Vend altid sengetøjet på vrangen, når du vasker det, så du skåner stoffet og farven.

5703288088290 169776 Nordisk Tekstil Sengesaet Ingeborg
Sengetøj

Vask dynen to gange om året

Dynen og hovedpuden samler støvpartikler ligesom dit sengetøj, og skal derfor vaskes hvert halve år. Vask din dyne og hovedpude på 60 grader. Brug derefter tørretumbleren og to tennisbolde til tørringen, så fyldet bliver luftigt fordelt.

Husk desuden, at det er en god idé at lufte dyne og hovedpude omkring hver anden uge. Er vejret godt, kan du med fordel lade det tørre i solen, da støvmiderne lever bedst i fugt og dør, når det bliver for tørt.

M 5722007091410 709141 Sengesæt Södahl 2

Undgå fugt i soveværelset

For at undgå husstøvmiderne i sengetøjet er det vigtigt, at soveværelset er affugtet. Sørg derfor for at have den samme temperatur i alle rum og luft ud mindst tre gange dagligt i 5-10 minutter. Derudover er det en god idé, at du ikke reder sengen, når du står op, men i stedet trækker dynen til side, så madrassen får luft og tørrer.

Læs også: Hvordan får jeg et godt indeklima?

Få flere tips til skift af sengetøj

Har du brug for flere råd til, hvordan du nemmest skifter sengetøjet eller hvilken type af sengetøj, du skal vælge, er du velkommen i en af vores butikker. Vores dygtige personale står altid klar til at svare på dine spørgsmål. Vi kan nemlig vores kram.

Find din lokale Kop & Kande