

Sukrede tranebær
Sukrede tranebær kan nydes, som de er, eller som garnish på kager, is og desserter. Ja, du kan endda hælde et par stykker i et glas moussernede vin, hvis det skal være ekstra festligt.
Information
Sådan gør du
Lav en simpel sukkersirup ved opløse sukker i vand i forholdet 1:1.
Varm vandet op i en gryde, indtil sukkeret er opløst.
Hæld siruppen over tranebærrene og lad dem trække i 15 min.
Brug en ske til at overføre dem til en bageplade med bagepapir og lad dem tørre 1 times tid.
Hæld nu de klistrede bær i en skål med sukker og vend godt rundt til de er helt dækkede.
Lad bærrene tørre 1 time mere på et stykke friskt bagepapir. Læg tranebærrene i et glas og nyd dem, når du har behov for et skud koncentreret julestemning.
Tip Du kan bruge den samme proces til at lave sukrede rosmarinkviste, der ligner små juletræer i snevejr.
Vidste du at...
...tranebærret har fået sit navn af amerikanske nybyggere, der syntes, at buskens blomst
lignede en trane. De kaldte bærret for ”crane-berry” eller, som man siger i dag ”cranberry”.
Få flere lækre sukker ideer
Udforsk flere opskrifter, og find nye, søde og syrlige måder at pifte dine snacks op med masser af smag.