Vi arbejder på højtryk for at få sendt alle Black Week-ordrer afsted, men der kan forekomme længere leveringstid end normalt.
Information
Antal
10 personer
Mørdej
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud med en kniv, og mas dem sammen med lidt af flormelissen.
Kom flormelis, vaniljesukker og mel op i en stor skål, og smuldr smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost
Ælt æggeblommerne ned i dejen.
Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen.
Læg dejen i en pose og på køl i 30 min.
Mazarinfyld
Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper.
Rør ægget i massen til den er homogen.
Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse.
Kom dejen op i tærteformen og fjern overskydende dej.
Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte.
Bag tærten ved 190 °C varmluft i ca. 20 min.
Lad tærten køle helt af i formen.
Vaniljecreme
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret.
Rør maizenaen ud i 1 spsk. mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt.
Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle imens du pisker konstant i gryden.
Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker.
Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op.
Hæld cremen op i en pose og sæt cremen i køleskab til den er helt kold.
Pisk den kolde vaniljecreme lind og luftig.
Pisk fløden til en fast flødeskum, og vend den sammen med vaniljecremen.
Smør creme ud i tærten.
I øvrigt
Skær æblerne ud i små tynde skriver og lav en fin blomst af friske æbler på toppen af tærten