Rullet citronmåne

M Essens 1 2023 S 49 CITRONMAANE 1568X520px

De fleste af os kender – og lad os være ærlige, elsker – den færdigkøbte citronmåne. Men tro os, når vi siger, at den hjemmebagte er utrolig meget bedre. Denne roulade-variant har alt det gode fra citronmånen i rulleform.

Information

Sådan gør du

Lav en dej ved at piske æg og rørsukker sammen med en håndmixer, til massen er luftig.
Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i.
Vend forsigtigt sammen, og hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir.
Bag i ca. 5 min ved 200° C, til den er bagt, men stadig lys.
Når bunden er bagt, strøs et tyndt lagt flormelis ud over den, og den dækkes med bagepapir.
Herefter vendes den ud på bordet, og bagepapiret fjernes. Lad bunden køle lidt ned.
Smør med et jævnt lag smørcreme. Smørcremen laver du ved at blande flødeost naturel, blødt smør, flormelis samt skal og saft fra 1 citron.
Smør til sidst et tyndt lag lemoncurd (eller Yuzucurd) på og rul rouladen sammen.
Pynt med dutter af smørcreme, strimler af revet citronskal og citronmelisse.

Så ruller rouladen

Se vores to andre superlækre roulader med inspiration fra danske kageklassikere.