KK ESSENS 3 2023 Isabellas Kryderslices 1568X520px

Isabellas krydder-slices med figen, mælkechokolade og chaicreme

Der er tænkt ud af kageboksen i denne julede kagekreation. Den klassiske krydderkage halveres på midten, smøres med lækker figen-marmelade og skæres mundrette skiver. Skiverne pyntes med en uimodståelig creme lavet på bl.a. mælkechokolade og den supertrendy asiatiske ingrediens chai-pulver, der består blendet sort te, mælkepulver og krydderier, som f.eks. kanel, nellike og ingefær. Så kan man da tale om en krydderkage.

Information

Sådan gør du

Pisk smør, sirup og brun farin sammen til en lys og luftig masse. Pisk et æg i af gangen.
Bland hvedemel, brunkagekrydderi, bagepulver og salt sammen og sigt det herefter i dejen.
Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber til en ensartet masse. For formen med bagepapir og hæld dejen i formen.
Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 30 min. Lad kagen køle helt af inden den befries fra formen.
Skær kagen vandret over, så du deler top og bund. Fordel en god mængde figenmarmelade på bunden og læg herefter toppen af kagen ovenpå.
Lad kagen sætte sig 1-2 timer i køleskabet.
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Varm piskefløden op i en gryde til den er lige under kogepunktet. Rør den udblødte husblas og chailatte-pulveret i den varme fløde.
Smelt imens chokoladen op i mikroovnen. Hæld den varme flødeblanding over den smeltede chokolade og rør sammen med en dejskraber.
Hæld derefter det hele i en frysepose og luk forsvarligt til. Lad cremen blive helt køleskabskold (ca. 5 grader).
Når chaicremen er helt afkølet, piskes den lys og luftig med en håndmixer. Kom cremen i en sprøjtepose, evt. med en tyl.
Pynt kagen i det ønskede mønster med creme. Server og nyd!

Krydderi på tilværelsen

Krydderkagen er tilbage, men ikke nødvendigvis som vor mor lavede den.
Vi har samlet nogle af Danmarks mest kreative madbloggere og bedt dem
om at komme med bedste bud på en krydderkage anno 2023.