M Essens 2 2023 Side 27 Floederand 700X460

Fløderand

Der er noget udpræget mormor over fløderand. Smagen af husblasstivnet fløde med friske bær, eller, hvis det skal være helt old school, dåsefrugt, er smagen af ren nostalgi. Snup en bid, og mærk de varme minder skylle ind over dig.

Information

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand, ca. 5 min. Vrid husblassen, og smelt den i en gryde med 1 dl vand, mens du rører. Tag gryden af varmen, og lad det køle ned til 37° C.
Pisk i mellemtiden piskefløde til en blød skum sammen med flormelis og vaniljesukker.
Vend husblassen i, og hæld det hele op i en silikoneform. Lad fløderanden sætte sig mindst 4 timer på køl.
Når du vil servere, fjerner du fløderanden fra formen og fylder midten op med friske jordbær, brombær og blåbær. Pynt med rød skovsyre.

Retromad

Hvem skulle have troet, at maskeret blomkål, fløderand, grydekylling og rejecocktail skulle komme på mode igen? Her får du vores take på klassiske 70’er-retter, der smager mindst lige så godt i dag.