M Essens 2 2023 Side 26 Maskeret Blomkaal 700X460

Dekonstrueret maskeret blomkål

Hvis man har levet gennem 70’erne og 80’erne, er der gode odds for, at man er stødt på retten maskeret blomkål. Den bestod i bund og grund af et helt kogt blomkålshoved med rejer og dilddressing. Her har vi valgt at dekonstruere retten en smule og opdatere den til sommeren 2023. Perfekt som en forret eller til en let frokost.

Information

Antal
4 personer

Sådan gør du

Skær et blomkål i buketter, og blanchér dem let, ca. 3-4 min. Lad dem køle af.
Bland dem med stykker af dampede grønne asparges, ca. 3-5 stk.
Tilbered nu en dressing af cremefraiche, mayo, sennep, hakket ramsløg og smag til med salt og peber.
Anret blomkål og asparges i et fad, og top med dressing, kogte tigerrejer (så mange som du nu synes), og friskbælgede ærter.
Pynt med hakket ramsløg, og server eventuelt med lidt godt brød.

Retromad

Hvem skulle have troet, at maskeret blomkål, fløderand, grydekylling og rejecocktail skulle komme på mode igen? Her får du vores take på klassiske 70’er-retter, der smager mindst lige så godt i dag.