Risalamande cheesecake med brunkagebund og havtorn

Risalamande Cheesecake Essens 3 2021 Side 37

Information

Antal
1 kage

Sådan gør du

Bunden laver du ved at hakke mandler og knuse brunkager og blande det hele i en skål med smeltet smør.
Fyld blandingen i en springform, og sæt den på køl. For at lave ostemassen skal du blande flødeost, risengrød, vaniljesukker, flormelis, mandler og citron i en skål.
Tilføj smeltet husblas og fløde, som er pisket tykt.
Vend nu det hele sammen, hæld blandingen springformen og sæt formen på køl igen.

Sådan laver du geléen

Læg husblas i blød, mens du koger havtorn, appelsinsaft og sukker i en gryde.
Sigt havtorn-væsken, smelt husblas og tilføj den smeltede husblas til væsken.
Stil væsken på køl ca. 30 min., og når den er kold, men stadig flydende, kan du hælde den over din cheesecake.
Stil den færdige kage på køl, indtil geleen er stivnet.
Tip Pynt med hvide chokoladeflager før servering.

Der er flere måder, du kan give juleresterne nyt liv på