Miniflødeboller

KK Essens3 Flødeboller Miniflødeboller 1

Biancas miniflødeboller

Biancas bud på julens flødeboller er i miniatureformat og lige til at hapse. Det skønne hindbærfyld giver en smag af sommer midt i en kold tid, mens den bagte marcipanbund bringer julehumøret helt i top. Bør nydes mindst to ad gangen.
@homebybianca

Information

Sådan gør du: Marcipanbunde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Ælt marcipanen blød og kom en smule flormelis på bordet, så marcipanen ikke klistrer fast.
Rul marcipanen ud til 4 mm tykkelse. Udstik bundene med en rund udstikker, som passer til formen. Til formen her er brugt en udstikker på 3,5 cm i diameter. Bunden skal være en smule mindre end formen, så den kan lukkes med chokolade bagefter.
Kom bundene på en bageplade med bagepapir og bag i ca. 7 minutter til de er let gyldne. Afkøl bundene.

Sådan gør du: Chokoladeskaller

Start med at temperere din chokolade og kom den i en sprøjtepose.
Fordel chokoladen i din form og brug bagsiden af en teske til at få chokoladen helt op ad siderne.
Hæld det overskydende chokolade fra på et stykke bagepapir.

Sådan gør du: Hindbærskum

Kom glukosesirup, sukker og vand i en gryde og varm det forsigtigt op til 118 grader.
Kom æggehviderne i en skål og pisk til de skummer. Tilsæt 15 g sukker til æggehviderne og pisk det stift ved mellem hastighed.
Hæld den kogte sukkerlage i marengsmassen i en tynd stråle mens der piskes ved høj hastighed.
Fortsæt med at piske til skålen ikke længere er varm og skummet er stift. Det skal være så skummet virker solidt. Pisk ca. 8 minutter. Skummet skal være under 28 grader før det kommes i formene.
Tilføj hindbærpulver og piske det igennem til sidst. Kom skummet i en sprøjtepose og fordel det i chokoladeskallerne. Fyld ikke helt op til kanten. Der skal være plads til marcipanbundene.

Sådan samler og pynter du

Kom en marcipanbund i hver flødebolle og smelt forsigtigt din resterende tempererede chokolade, som du bruger til at lukke flødebollerne.
Kom flødebollerne i køleskabet og lad dem stå 5-10 minutter. Skub dem ud af din silikoneform.
Når du er klar til at pynte, skal du starte med at komme æggehviden i en skål og røre flormelis i lidt ad gangen indtil glasuren danner toppe, som kan blive stående. Tjek det ved at løfte din gaffel eller dit piskeris op af massen.
Vil du gerne have lidt farve i, skal du bruge pasta eller pulverfarver, for at sikre at glasuren holder formen.
Kom glasuren i en sprøjtepose og brug den til sprøjte de fine juletræer ud. Pynt juletræerne med krymmel.

Flere flødeboller med smag af jul