Kogle af brændte mandler

Kogle Brændtemandler Tobiashamann

Tobias Hamann står bag opskriften!

Tobias en autodidakt konditor, forfatter og tv-vært, der blev landskendt i 2014,
da han vandt Den Store Bagedyst. Siden har Tobias vundet DM i chokoladeskulpturer, været vært for en række madlavnings- og bageprogrammer i TV og skrevet flere bøger, herunder ”Tobias’ Jul – 24 slags spiselig julepynt”.

 

 

Tobias Hamann2

Information

Sådan gør du

Varm vand, sukker og mandler i en pande for højt blus, indtil sukkeret er smeltet.
Når sukkerlagen krystalliserer, skrues ned for blusset, og mandlerne vendes hyppigt, til sukkeret binder på hver enkelt mandel og giver en gylden overflade.
Lad mandlerne køle på et stykke bagepapir, og sørg for, de ikke klistrer sammen.
Dan nu en nedre krans af mandler – klistr dem sammen med lidt sukker, som du har smeltet.
Arbejd dig langsomt opad og indad. Start med de største mandler og afslut med de mindste.
Nyd koglen fra toppen.

Find mere inspiration i vores julemagasin!

Vi dykker ned i nogle af julens mange traditioner. Men traditionen tro vil vi give de velkendte ritualer et lille twist – uanset om det gælder silden til julefrokosten, julebordets opdækning eller julepynten, du hænger i vinduerne. Du kan også glæde dig til at møde kage-innovatoren Tobias Hamann, der deler ud af sine bedste juleknas-opskrifter og fortæller mere om, hvad julens traditioner betyder for ham.

KK Essens 1080X1350px V3

Prøv kræfter med en af Tobias Hamanns andre julede lækkerier