Honningkagetræ

Honningkagetræ Tobiashamann

Tobias Hamann står bag opskriften!

Tobias en autodidakt konditor, forfatter og tv-vært, der blev landskendt i 2014,
da han vandt Den Store Bagedyst. Siden har Tobias vundet DM i chokoladeskulpturer, været vært for en række madlavnings- og bageprogrammer i TV og skrevet flere bøger, herunder ”Tobias’ Jul – 24 slags spiselig julepynt”.

 

 

Tobias Hamann2

Information

Sådan gør du

Smelt smør, sukker, sirup og mælk i en gryde ved lav varme.
Mix de tørre ingredienser i en skål, og sigt ned i gryden med smeltede ingredienser.
Tag gryden af varmen, og rør det hele godt sammen til en dej.
Udrul dejen mellem to stykker bagepapir (ca. 5 mm), læg den på en bakke, og placér i køleskabet i 6-8 timer.
Når dejen er klar, udstik da 8-10 stjerner i forskellige størrelser.
Tip Overskydende dej kan samles, udrulles og udstikkes.
Bag stjernerne ved 180°C i 8-10 min. Det er vigtigt, at stjernerne ikke er for bløde, hvis træet skal pynte i længere tid.
Pisk nu ingredienserne til icingen i en skål med et piskeris.
Kom icingen i en lufttæt sprøjtepose med lille, rund tyl.
Dekorer hver stjerne, og brug også icingen til at lime stjernerne sam- men forskudt oven på hinanden.
Placér den største stjerne nederst og arbejd dig opad.

Find mere inspiration i vores julemagasin!

Vi dykker ned i nogle af julens mange traditioner. Men traditionen tro vil vi give de velkendte ritualer et lille twist – uanset om det gælder silden til julefrokosten, julebordets opdækning eller julepynten, du hænger i vinduerne. Du kan også glæde dig til at møde kage-innovatoren Tobias Hamann, der deler ud af sine bedste juleknas-opskrifter og fortæller mere om, hvad julens traditioner betyder for ham.

KK Essens 1080X1350px V3

Prøv kræfter med en af Tobias Hamanns andre julede lækkerier