KK2020 Essens 1 Tips Til Cocktails

Tips til din cocktail

Måske har du allerede gået på opdagelse blandt vores mange cocktail opskrifter. Her giver vi dig tips til, hvordan du kan pifte din cocktail op med pynt, så din drink får det helt rette udseende til at imponere dine gæster.

Snowflake 1000X1000px

Lav en sukkerkant

Dyp kanten af glasset i fx saftevand el. citronsaft og derefter i sukker for at gøre lidt ekstra ud af cocktailen. Du kan også prøve med en salt og chili blanding for en spicy kant.

M Essens1 2023 S05 Bernadotte Highball Glas 01 800X800px

Grøn garnish

Ved at skære en agurk i tynde skiver på langs, gerne på et mandolinjern, får du en smuk, grøn garnish, der pynter og giver smag.

KK2023 Tips Til Cocktails Cocktailspyd

Brug et spyd

En cocktailspyd, eller et cocktialspyd, kan give prikken over i'et på en simpel drink. Placér f.eks. blåbær på en række, oliven, eller sirlige og tynde agurkestrimler. 

Dekorér din gin

Garnish, f.eks. lime, agurk, granatæble eller tørret appelsin, er et vigtigt element i enhver Gin & Tonic, og med den rette garnish kan du løfte både smagsoplevelsen og det visuelle udtryk. Du kan vælge at matche noter i ginen med din garnish for at forstærke disse - ofte er smagsnoterne beskrevet på bagsiden af ginflasken. Eller du kan lege med kontraster for at øge kompleksiteten. Eksperimentér også gerne med udskæringen og udformningen af din garnish. Her kan du virkelig sætte et personligt præg på din drink. 

Tip: Kom spiselige blomster ned i isterningeformen. Når isen smelter, efterlader den de små blomster i cocktailen. Du kan gøre det samme med skiver af citron, lime eller et par mynteblade. 

KK2020 Essens 1 Tips Til Cocktails 500X700
'

Redskaber til din drink

Kun fantasien sætter grænser for at lave det helt rigtige pynt til din cocktail. Her finder du et udvalg af redskaber, som kan hjælpe dig til at skabe det rigtige festfyrværkeri.

Lav dine egne bobler

Mange drinks kræver en snert af boblende danskvand, men i stedet for at slæbe flasker hjem fra supermarkedet, kan du nemt lave en lille portion til dine cocktails med en danskvandsmaskine derhjemme. 

Husk, at du kan ombytte din AGA kulsyrepatron i vores butikker. Med et samlerhæfte får du hver 6. gratis. Læs mere her

 

KK2022 460X700px Aarke Bobler
KK2021 Essens 3 Røg I Glasset

Din drink starter med glasset

Når man besøger en cocktailbar, kan de misundelsesværdige drinks få en til at overveje, hvorfor smagene ikke er helt de samme, når de serveres derhjemme. Det kan særligt skyldes glasset, som ofte bliver forberedt forinden drinken serveres, for at skabe de bedste forudsætninger for smagen og oplevelsen. 

Læs mere om, hvordan du forbereder dit glas her