Mørt og lækkert kød med stegetermometer

Koekken 1200X364px Stegetermometer

Kødet spiller ofte en stor rolle på middagsbordet, hvad end det er til nytår, eller det blot er en lørdag aften med gæster. Få gode råd til, hvordan du lave den perfekte steg ved brug af et stegetermometer.

5 råd til at få kødet mørt og lækkert

Med et stegetermometer kan du følge og kontrollere temperaturen på dit kød, og det er er vejen til det perfekte kød. Du skal blot følge fem råd:

  1. Indsæt stegetermometeret fra siden: Derved undgår du at gennemhulle kødet og termometeret kommer ikke i karambolage med det varme ovnelement.

  2. Stegetermometeret skal måle kernetemperaturen: Sørg for at metalspidsen befinder sig i midten af kødet på det tykkeste sted og ikke rammer knogler eller fedtlommer.

  3. Hold øje med temperaturen: Hvis det bliver for hurtigt varmt, bør du skrue ned eller slukke ovnen. Du kan se hvilke temperaturer, forskelligt kød skal have længere nede.

  4. Tag kødet ud nogle grader før, det når den rette temperatur, da det steger videre lidt efter, det er taget ud af ovnen.

  5. Pak stegen ind i sølvpapir og lad den hvile på køkkenbordet i 15 min. – sølvpapiret sikrer, at kødet forbliver saftigt, og at kødet sætter sig og får mere smag.
M 3485990743002 F74300 Funnordic Traadloest Stegetermometer 7

3 typer stegetermometre

Der findes mange forskellige stegetermometer. Du kan overordnet vælge mellem nedenstående. Hvilket skal du så vælge? Svaret kommer helt an på dine egne præferencer. Fælles for alle tre typer er, at de kan gøre en stor forskel for den kulinariske oplevelse af dit kød.
Bluetooth, Trådløst Stegetermometer

Stegetermometeret til dig, der elsker gadgets

Som det nyeste indenfor stegetermometer fås et trådløst stegetermometer med bluetooth. Bluetooth gør, at du kan tilkoble termometeret til din smartphone, så du kan følge med samtidig med, at du gør dine gæster selskab. Foruden at måle stegens centrumtemperatur kan du også følge med i hastigheden og dermed tilpasse varmen. Stegetermometeret med bluetooth har både forprogrammerede indstillinger og mulighed for indstilling efter dine ønsker.
Digitalt Stegetermometer

Digitalt stegetermometer med mange fordele

Det digitale stegetermometer er smart, fordi det er nemt at bruge og aflæse, og du kan indstille det til at alarmere, når stegen har den ønskede temperatur. Ligesom bluetooth stegetermometeret fås nogle digitale stegetermometre med forprogrammerede indstillinger. Vælger du det digitale stegetermometer, skal den elektroniske del naturligvis være uden for ovnen eller grillen. Du bør ligeledes være opmærksom på, om stegetermometeret er vandafvisende, så du undgår, at det går i stykker ved opvask.
Klassisk Stegetermometer

Det klassiske stegetermometer

På det klassiske og analoge stegetermometer aflæser du temperaturen på en skive. Der er ikke så mange ekstra features, men termometeret er æstetisk, prisvenligt og gør, hvad det skal.

Stegetermometer giver god erfaring i køkkenet

Et stegetermometer er både en god følgesvend for nybegynderen såvel som den erfarne amatørkok. Det kan være med til at skabe mere tryghed ved processen og sikre, at du opnår det ønskede resultat med dit kød. 

Hvis du har lyst til at prøve kræfter med en anden tilberedningsmetode end i ovn eller på grill, bør du kigge nærmere på sous vide.

Tilbered kød til perfektion med sous vide

Få flere råd til stegetermometre

Har du flere spørgsmål til, hvilket stegetermometer du skal vælge, og hvad de forskellige typer kan, er du altid velkommen i din nærmeste Kop & Kande. Vores faglærte personale står klar til at hjælpe dig med stort og småt.

Find din lokale Kop & Kande