Inden du sliber med en knivsliber
Ligesom når du sliber knive med et strygestål, skal du med en knivsliber kende knivens oprindelige slibevinkel. Det skyldes, at der er forskel på europæiske og japanske knive i hårdhed og ægvinkel. En knivs hårdhed har betydning for, hvor længe æggen kan holde sin skarphed.
Europæiske knive har oftest en slibevinkel på ca. 35° - det betyder, at du skal stryge ved ca. 20°.
Japanske knive har som regel en slibevinkel på ca. 20° - det betyder, at du skal stryge ved ca. 10°.
Det gør også, at der er forskel på, hvordan du skal slibe. Med en knivsliber kan du indstille vinklen, så den sliber i knivens oprindelige vinkel. Vær dog opmærksom på, at hårde knive kan være vanskelige at slibe selv. Hårdheden på knive måles ud fra en skala, der kaldes Rockwell-skalaen.
Oplever du problemer med at slibe de hårde knive, kan du altid benytte vores slibeservice.
Tjek knivens skarphed
Du kan kontrollere knivens skarphed ved at skære i et stykke papir. Hold papiret i luften og bevæg kniven i en skærende bevægelse på skråt af papiret. Hvis den skærer igennem papiret, uden at papiret bukker eller krøller, er kniven færdigslebet.