Find den bedste pande til dine behov

Koekken 1200X364px Pande Must Haves

Hvis du er på udkig efter en ny pande, er der et par ting, du skal tage højde for, så du får den bedste pande til dine behov. Vi guider dig igennem forskellige materialer, størrelser og funktioner, som de mest normale pander har.

De fire uundværlige pander

Er én pande i køkkenet nok? Det korte svar er nej, mens det mest korrekte svar er, at det afhænger af dine behov. De forskellige stegeopgaver kræver forskelligt udstyr, så du får de bedste forudsætninger for at agere mesterkok. Til det er der især fire pander, som du kommer langt med i køkkenet:

Frit valg på alle hylder

En pandes forudsætninger for opvarmningstid, varmefordeling og varmekontrol bliver i høj grad styret af det komfur, du har. Det mest almindelige komfur er det elektriske, der enten har en glas- eller keramikoverflade. Her har du rig mulighed for at bruge alle typer af stegepander, men vær opmærksom på, at bunden på panden står fast med hele pladen imod komfuret – det sikrer varmefordelingen de bedste vilkår.

Det samme gælder, hvis du har et gaskomfur. Her er der også frit valg mellem alle typer af pander, men et gaskomfur er ikke på samme måde følsom over for en hel flad bund.

Læs om at vælge det rigtige materiale

KK GASTRO 02

Hvis du har induktionskomfur

Med et induktionskomfur skal du være lidt mere opmærksom, når du vælger en pande – det er på trods af, at de fleste pander virker til alle typer af komfurer.

Du kan ikke bruge aluminium og kobber på induktion, medmindre de har en magnetisk bundplade. Du kan tjekke, om panden er velegnet til et induktionskomfur ved at tage en magnet og se, om den sætter sig fast på bunden af stegepanden. Hvis det er tilfældet, kan du bruge panden på et induktionskomfur.

Vedligeholdelse af pander

Det er vigtigt, at du ved, hvordan du skal behandle din pande. Du får den bedste pande i længst tid, hvis du sørger for at vedligeholde den korrekt.

Eksempelvis skal du aldrig skylle din pande lige efter, du har brugt den. Sørg i stedet for, at den får lov til at køle ned. På den måde undgår du, at den vrider sig, og panden holder sig som ny i længere tid.  

Læs mere om vedligeholdelse af pander

Spørg & Få Svar

Du er velkommen til at kigge forbi din lokale Kop & Kande-butik. Her står vi altid klar til at hjælpe, forklare og give gode råd i dit valg af pande. Du kan selvfølgelig også spørge og få svar.