Højtider 1200X354px Juleaften Traditioner

Julen er højsæson for hyggelige og kreative traditioner. Det er hjerter, kræmmerhuse og stjerner. Brunkager, konfekt, and og flæskesteg. Og fremfor alt er det gaver og glæden ved at give dem. Rundt omkring i verden er der et væld af sjove, skæve traditioner forbundet med denne højtid. Vi har kigget på et par stykker af dem.

Dan Cristian Padure 3X7akze5yec Unsplash

Tyskland

I Tyskland står der blankpudsede sko uden for døren, når børnene den 5. december går i seng. Om natten lægger julemandens hjælper enten slik eller grene i skoene - afhængig af om barnet har været artigt eller uartigt.
Marek Piwnicki Jwv3qgzu70o Unsplash

Norge

Juleaften gemmer nordmændene alle koste i huset væk i et skab. Det er en gammel juletradition, der skal forhindre heksene i at stjæle kostene og lave ondskabsfulde drillerier.
Aleks Dorohovich Gg1fjwv67pa Unsplash

Japan

Japan tager måske nok prisen for den mest mærkværdige juletradition. Her har det nemlig siden 1974 været populært at indtage julemåltidet på den amerikanske fastfoodkæde KFC - angiveligt pga. en gammel reklamefilm.
Monika Grabkowska Vcywfv3yjm0 Unsplash

Polen

Ifølge traditionen må ingen være alene juleaften i Polen. derfor dækker mange polakker op til en ekstra person, så der er plads til en uventet gæst - eller til ånder fra fortiden. I Polen er der i øvrigt altid karpe og rødbedesuppe på menuen juleaften.
Nitin Bhosale U98liybfvjk Unsplash

Rusland

Grød er også et hit i Rusland i julen. her kaster man det bare op i luften - eller rettere sagt, i loftet. Jo mere, der sidder fast, jo bedre, bliver høsten det kommende år.
Dylan Nolte Rssqjpezn6o Unsplash

Spanien

For spanierne begynder julen for alvor, når det nationale lotteri den 22. december har årets største pengepræmie på spil. Hovedpræmien, som sidste år var på 4 millioner Euro, kaldes "El Gordo" eller på dansk "Den tykke" og får spaniere (og også andre nationaliteter) i hobetal til at købe lodsedler. Vindertallene synges i øvrigt af et børnekor.
Quinton Coetzee Uur0tiz6u9m Unsplash

Venezuela

I Venezuelas hovedstad Caracas er gaderne juleaften helt fri for biler. På denne aften kører indbyggerne nemlig ikke, men transporterer sig selv på rulleskøjter, når de fx skal i kirke.
Rodion Kutsaev Ysnkckdkyty Unsplash

Når anden er go'...

And er den absolut mest populære spise juleaften. Over halvdelen af danskerne - 60.6% - sætter tænderne i en and den 24. december. 

Bern Fresen C5zfssfx8xm Unsplash
Sebastian Coman Photography Croaeth5s I Unsplash

Nyhed fra Scanpan - The Square

Bradepanden har den unikke stratanium belægning der forener non-stick egenskaber, slidstyrke og stegeevner. Bradepanden kan både bruges i ovn samt på komfur - også induktionskomfur. Det betyder du først kan stege fx din steg i ovnen og herefter koge en sauce ind direkte i bradepanden. Som et resultat af Stratanium+® nonstick belægning, har den en perfekt slipevne og er exceptionel nem at rengøre.

Højtider 298X298px Juleaften Traditioner

Risalamande s'il vous plait!

Man kunne sagtens tro, at risalamande stammer fra Frankrig, men den populære juledessert fra starten af 1900-tallet er faktisk en ærkedansk opfindelse til trods for sit fransk-klingende navn. Den skulle efter sigende være opfundet en sen nattetime på Hotel D’Angleterre i København, hvor adelige gæster bestilte dessert. Det eneste, kokken havde i køleskabet, var en rest risengrød. Med lidt opfindsomhed hakkede han nogle mandler og piskede noget fløde i grøden og voila: Risalamanden var født.

Dæk op til jul

Er der noget bedre end at sætte sig til et smukt dækket bord på en årets hyggeligste dag? Bordet er omdrejningspunktet for samvær – både til hverdag og fest – og her vi tilbringer masser af timer med familie, venner, børn og god mad. Derfor fortjener bordet og alt det, vi stiller på det, opmærksomhed.

Skærmbillede 2021 04 06 122631

Det rustikke gæstebord

Der findes heldigvis ingen regler for, hvordan et julebord skal se ud, så hvorfor ikke mikse og matche det bedste fra køkkenskabene? Skab et rustikt udtryk med mørke tallerkener, sort bestik og små fyrfadslys, så de fine krystalglas stråler ekstra meget. Og inviter så naturen indenfor med dekorativt blød enebær eller mos lagt direkte på dugen.
Skærmbillede 2021 04 06 122151

I'm dreaming of a White Christmas

Falder sneen ikke udenfor, kan drømmen om en hvid jul gå i opfyldelse ved julebordet. Hold bordet helt i hvidt med en hvid dug, hvide tallerkener, hvide servietter, hvide lys og helt enkle glas og tilsæt dekorationer i støvede, grønne nuancer for at genskabe den ro, der hviler over landet, når julen er hvid.

Spørg & Få Svar

Har du nogle spørgsmål til borddækning så Spørg & Få svar hos din lokale Kop & Kande. Vi elsker et godt spørgsmål - og vi glæder os til at høre fra dig.