Family Dinner

Hygge i godt selskab

Hygge handler i høj grad om at være sammen med andre. Med familie, venner, kolleger eller måske mennesker, vi møder for første gang. For er selskabet godt, opstår hyggen helt af sig selv. Det er videnskabeligt bevist, at der er en lang række fordele forbundet med at spise sammen med andre. Det opbygger stærkere relationer, når familie eller venner spiser sammen.

 

3 forskellige måder at spise sammen på

Man siger, at mange kokke fordærver maden, men det kan også have præcis den modsatte effekt. For når mennesker mødes omkring madlavning og spisning, opstår der nemt sød musik. Og det gælder, uanset om man mødes for at spare tid i hverdagen, på grund af en fælles kærlighed til finere madlavning eller alene for hyggens skyld. Vi viser jer tre forskellige måder at spise sammen på.

Møde i madklubben

I gourmet-madklubben er maden omdrejningspunktet og (næsten) ligeså vigtig som selskabet. Hører du til dem, der elsker at stå i køkkenet i timevis og eksperimentere med nye retter eller forfine velkendte opskrifter, fortjener du at udleve passionen med ligesindede. Har du brug for lidt inspiration og vejledning til, hvordan du dækker op til mere formelle anledninger, kan du læse mere på linket.

 

Står der gourmet på menuen fortjener bordet også at blive dækket efter alle kunstens regler. Sæt det finde stel og krystalglassene på - og husk de levende lys for hyggens skyld. 

Stephanie Mccabe U3zasaqwd I Unsplash
Jay Wennington N Y88twmgwa Unsplash
Sammenskudsgilde

Sammenskudsgilde

Lysten til at samle mennesker til mad og hygge kan opstå helt spontant. Og sker det, er sammenskudsgildet det perfekte format. For bare fordi man har taget initiativet til at ses og lægger hus til, er der jo ingen, der siger, at man også skal stå for hele menuen. Bed gæsterne om at tage lidt med hver især – en god salat, et fad frikadeller, noget brød eller hvad man nu lige har i køleskabet.

Er vejret godt, er det oplagt at tænde op i grillen. Så kan gæsterne tage kød med til eget forbrug, og værten kan "nøjes" med at skulle diske op med lidt tilbehør. 

Spis & Skrid

”Spis og skrid”-konceptet er guld værd for både børn og voksne i en travl hverdag. Inviter naboer eller venner til fællesspisning i et par timer og lad værtsrollen gå på omgang, så alle på skift får lov til at nyde en friaften. Det er en uforpligtende måde at mødes på – og kan være med til at sikre, at man rent faktisk ses med jævne mellemrum uden at skulle sætte en hel aften af til det.

"Spis & Skrid" handler mere om samvær end om det kulinariske niveau. Konceptet er hverdagsmad, som du bare laver til flere. 

Spencer Davis 5Dszncvdhd0 Unsplash
Spencer Davis W Gshci0cr8 Unsplash