M Essens 2 2024 Side 4 Bring Your Own Style 2 V02 776X520px
Sol, sommer

og sammenskudsgilde

Solen står højt, og kalenderen siger weekend. Så inviter vennerne til sammenskudsgilde i haven, og nyd sommermaden i uformelle rammer, hvor alle kan være sig selv.

Der er ingen regler, når du dækker op i haven. Du kan dog overveje at lade en enkelt farve gå igen for at skabe lidt ro i det ellers hyggelige hav af stilarter, materialer og nuancer. Her er det f.eks. den blå.

M Essens 2 2024 Side 4 Bring Your Own Style 2 V02 700X700px

De uundværlige til sammenskudsgildet

En god bakke er uundværlig til dit sammenskudsgilde i haven – både ved anretning og oprydning.

Vi er rigtig glade for denne bakke fra Eva Solo, fordi den, udover at se lækker ud, er solidt bygget og god at holde ved.

Sæt hyggen fri

Et godt, gammeldags sammenskudsgilde er den helt rigtige kur mod manglende tid og overskud. Du slipper for at tilbringe timer i køkkenet, men får alligevel mulighed for at spise, hygge og nyde et glas med dem, du holder af. Sammenskudsgildet bryder med de perfekthedsidealer, der kan afholde folk fra at invitere på middag, og sætter fokus på samværet. Og i sidste ende er det jo det, det hele handler om. Så lad alle gæster tage en lille ret med, og glem alt om den stringente borddækning. Der er noget smukt, sjovt og befriende uformelt i de vidt forskellige madretter, skåle, fade og farver. Velbekomme.

5706422108274 4344427 Holmegaard Fyrfadsstage Lily Cherry V1 Fritter 600X600px
5709554134463 13446 Aida Frokosttallerken Confetti 13 535X720px V2

SKÅL for sommeren

Den friske

En forfriskende sommerdrink med hvidvin, danskvand, koncentreret hyldeblomstsaft, frugt og en gavmild skefuld rørsukker. Det hele blandes sammen i dispenseren og smages til, før du fylder op med is. Brug ca. lige dele hvidvin og danskvand, og tilsæt hyldeblomst og sukker efter smag.

Den klassiske

Prøv en klassisk Tom Collins med et smagfuld hint af rabarber. Start med at blande gin, hjemmelavet rabarbersirup og rørsukkersirup med friskpresset citronsaft i dispenseren. Fyld op med masser af isterninger, pynt med brombær, og top op med danskvand. Brug ca. lige dele gin og rabarbersirup og halvt så meget citronsaft. Rørsukkersirup og danskvand efter smag.

Den sunde

Det er vigtigt at holde kroppen hydreret, når solen bager, og humøret er højt. En dispenser med agurke-infuseret vand tilsat lime, rosmarin, mynte og masser af is kan få selv den mest vandforskrækkede til at sikre væskebalancen. Skær eventuelt agurken ud med juliennejern for løfte det visuelle niveau.

Den børnevenlige
En alkoholfri jordbær-lemon drik inspireret af den klassiske Astronaut-is vil med garanti vække begejstring hos ungerne. Drikken består af hjemmelavet jordbærsirup, friskpresset limesaft og lemonsodavand. Pynt med friske jordbær, mynte og, som prikken over i’et, vingummibamser. Bare fordi. Husk masser af is.

Georg Jensen Logo Sort 350X150px

Et kig i krystalkuglen

Hvad bliver sommerens store havefest-trend? Vi forudser, at disse eventyrlige sommerblomster i krystalklar is kommer til at ligge højt på listen. Her får du vores guide til, hvordan du kommer godt i mål og køler dine bobler med stil.

Nøglen til klar is
Der er ikke meget sjov ved at nedfryse blomster, hvis isen er tåget og krakeleret. For at opnå de bedste resultater, anbefaler vi at bruge destilleret vand, eller postevand, som du koger og nedkøler to gange. Det højner chancen for krystalklar is.

M 5705145253223 3586084 GJ Champagnekoeler Manhattan Plus Forside 569X766px

5 tips til iskugler

  • Brug gerne relativt store blomsterhoveder, der fylder godt i iskuglen, f.eks. roser eller spanske margueritter. Det ser virkelig imponerede
    ud, og du kan du være sikker på, at blomsten træder tydeligt frem

  • Se, om du kan arrangere dine blomster, så de peger op ad i formen. Når du fylder vand i, vil blomsten nemlig stige opad, og dermed ligger den smukt når kuglen er frosset.

  • Hvis du er mest til de små blomster, f.eks. stedmoderblomster, så brug flere per iskugle, så de ikke forsvinder helt i isen.

  • Hvis du vil bruge iskuglerne som isterninger i drinks, så gå med spiselige blomster, eller fyld op med smagsgivere, der passer til drinken, f.eks. lime, citron, sommerbær og krydderurter.

  • Bruger du en form med et lille påfyldningshul, kan du fylde den nederste halvdel med vand, sætte låget på og fylde resten af vandet i gennem hullet med en engangssprøjte.
5705145253247 3586086 GJ Isspand Manhattan 1 600X600px
M Essens 2 2024 Side 35 GJ Iskugler 535X720px