Timothy Dykes Lq1roaigdoy Unsplash

Hvilket ølglas skal du vælge?

Øl rummer meget aroma, og traditionelle ølglas med lige sider giver slet ikke optimale forhold for at udforske de forskellige finesser i duft og smag. Er du en begejstret øl-nyder, er det værd at se nærmere på de mange muligheder, det rette ølglas giver.

Designglas til specialøl

Med sine mere end 60 års erfaring indenfor glasproduktion har Luigi Bormioli skabt Birrateque-ølglas i samarbejde med det italienske center for sensorisk analyse. De forskellige ølglas typer er skabt for at få det bedste frem i specialøl, og derfor har hvert ølglas en unik form designet til at fremhæve øllets aroma, farve og smag. Mere specifikt har de specielle ølglas unikke former og følgende funktioner:

- Øllet fordeles i hele munden og ikke kun midt på tungen.
- Øllet flyder stille ind i munden. Dermed får din lugte- og smagssans god tid til at opfatte aroma og smag.
- Alle øllets aroma folder sig ud grundet kaskadeeffekten, når du løfter og drikker af ølglasset. 
- Øllet får ikke overført varme fra hånden.

Birrateque-ølglassene bevarer skummet i en passende mængde, som skyldes en laserindgravering i bunden, der sikrer, at en lille strøm af bobler hele tiden frigives. Det vedligeholder skumlaget samtidig med, at aromaen frigives.

Birrateque-ølglassene er lavet af den patenterede SON.hyx®-glasmasse, som er så stærkt, transparent, klangfuldt og slidstærkt, at det tåler maskinopvask. Faktisk gives der 25 års garanti, der dækker skår på ølglassenes kant samt glaspest.

M 5722009160886 916088 Lyngby Glas Oelglas
Ølglas (1)

Universal tester ølglas – 42 cl

Et elegant ølglas på stilk, der passer til alle øltyper, og derfor fungerer godt til ølsmagning. Ølskummet samles i et fint, kompakt lag, der fremhæver specialøllens specifikke aromaer. Ølglassets stilk er titaniumforstærket, hvilket kraftigt øger stilkens modstandsdygtighed overfor brud.
Ølglas

Ølglas til hvedeøl – 78 cl

Et bredt og afrundet ølglas, der passer perfekt til alle hvedeøl. Den indadbøjende kant lader aromaerne vokse og samles i toppen af ølglasset. Du vil opleve en forstærket hvedeøls-aroma, lige fra citrus til noter af korn.
Ølglas (2)

Ølglas til IPA (Indian Pale Ale) – 54 cl

Designet er afbalanceret samtidig med, at form og størrelse gør ølglasset nemt at håndtere ved alle lejligheder. Ølglasset giver alle Indian Pale Ale øl et fint og kompakt skum, der bringer humlen og citrusagtige aromaer frem.
Ølglas (3)

Ølglas til stout/porter ølglas - 60 cl

Et kurvet, elegant og velafbalanceret ølglas, der er fremragende til at bringe det bedste frem i fyldige specialøl. Ølglassets unikke form er med til at fremhæve de mørke øls smagsnuancer: malt, kaffe, krydderier, karamel og tørret frugt.

De sensoriske karakteristika

Du kan læse mere om de sensoriske karakteristika ved Birrateque-specialølglas fra Luigi Bormioli her:

  1. Glassets diameter dirigerer den hastighed, øllen leveres i munden – og det giver smagsløgene tid til at genkende de forskellige smagselementer.

  2. Fin, laserskåret kant. Kanttykkelsen på 1,2 mm forhindrer turbulens og giver en behagelig drikkeoplevelse.

  3. Ølglassets form balancerer aromaerne.

  4. Aromatisk rum - luft i toppen af glasset.

  5. Indadbøjet form, tilpasset den enkelte øltype, for at fremhæve de rette aromaer.

  6. Det "aromatiske transportbånd" undgår iltning af øllen uden at ændre graden af bitterhed.

  7. Overførslen af varme fra hånd til øl minimeres på grund af den smalle "stilk".

  8. Stabil bund.

  9. Foam Control System: Lasergraverede cirkler i glassets bund sikrer en fin og vedvarende strøm af bobler.
Ølglas (4)