Gaveindpakning:
Total:
Pointforbrug/rabatkupon:
Gå til kurv

Varen er nu lagt i kurven

Du kan nu shoppe videre eller få vist din indkøbskurv.

Sådan sliber du knive med knivsliber

Sådan sliber du din kniv med en knivsliber

Med en knivsliber kan du hurtigt og let gøre kniven skarp igen. Vær dog opmærksom på, at en knivsliber fjerner noget af æggen og skaber en ny kant. Derfor bør du ikke anvende en knivsliber mere end én til to gange om måneden.


Vi viser her, hvordan du sliber en kniv ved brug af en knivsliber. Er du i tvivl, om du skal benytte strygestål frem for en knivsliber, kan du få gode råd til din knivslibning her. Vil du i stedet slibe med strygestål, kan du se vores guide til brug af strygestål her.


Vi har lavet en kort video, der viser, hvordan du bruger en knivsliber. I videoen slibes en kniv fra Global, der hører til kategorien af japanske knive. Af samme årsag bruger vi G-91/SB knivsliberen fra Global, der er specielt udviklet med rette slibevinkel til japanske knive.

Guide: Sådan bruger du en knivsliber  


Inden du sliber med en knivsliber

Ligesom når du sliber knive med et strygestål, skal du med en knivsliber kende knivens oprindelige slibevinkel. Det skyldes, at der er forskel på europæiske og japanske knive i hårdhed og ægvinkel. En knivs hårdhed har betydning for, hvor længe æggen kan holde sin skarphed.


Europæiske knive
har oftest en slibevinkel på ca. 35° - det betyder, at du skal stryge ved ca. 20°.

Japanske knive
har som regel en slibevinkel på ca. 20° - det betyder, at du skal stryge ved ca. 10°.


Det gør også, at der er forskel på, hvordan du skal slibe. Med en knivsliber kan du indstille vinklen, så den sliber i knivens oprindelige vinkel. Vær dog opmærksom på, at hårde knive kan være vanskelige at slibe selv. Hårdheden på knive måles ud fra en skala, der kaldes Rockwell-skalaen.
Oplever du problemer med at slibe de hårde knive, kan du altid benytte vores slibeservice.

Tjek knivens skarphed
Du kan kontrollere knivens skarphed ved at skære i et stykke papir. Hold papiret i luften og bevæg kniven i en skærende bevægelse på skråt af papiret. Hvis den skærer igennem papiret, uden at papiret bukker eller krøller, er kniven færdigslebet.

Inden du sliber med knivsliber
Zwilling Twinsharp knivskærper

Zwilling Twinsharp knivskærper

Zwilling twinsharp knivsliber

Zwilling twinsharp knivsliber

Zwilling keramisk slibestål 23 cm

Zwilling keramisk slibestål 23 cm

Zwilling diamant keramisk slibestål

Zwilling diamant keramisk slibestål