Gaveindpakning:
Total:
Pointforbrug/rabatkupon:
Gå til kurv

Varen er nu lagt i kurven

Du kan nu shoppe videre eller få vist din indkøbskurv.

Sådan laver du latte art

Hvordan laver jeg latte art?

Du kender sikkert følelsen af at få serveret en indbydende cafe latte med et flot mønster i kaffen. Det er en kunst, som du selv let kan lære, så du kan imponere dine gæster med hjemmelavet latte art. Vi giver dig her vores bedste tips og tricks.

Mælkeskummeren er vigtigst

Hemmeligheden bag et indbydende mønster i kaffen er perfekt steamet mælk. Derfor er det nødvendigt, at du har en mælkeskummer eller en espressomaskine med en steamer-arm, når du begiver dig ud i at lave din egen latte art. Derudover er en kaffemaskine, der kan brygge espresso, også essentiel at have.

Start med at steame mælken

Bruger du en mælkeskummer, klarer den arbejdet for dig. Du skal dog være opmærksom på, at skummet ikke bliver stift, men får en cremet konsistens.

Bruger du en steamer-arm, kræver det lidt mere teknik. Her skal du fylde mælkekanden med ¼ del mælk og placere armen lige under overfladen, mens du starter dampen. Flyt ikke armen, før kanden er så varm, at du ikke kan holde ved den, og mælken har fået en cremet konsistens. Mælken må ikke blive mere end 55-60 grader varm, når den steames.

Tip: Du får et pænere resultat uden luftbobler i mælken, hvis du banker mælkekanden et par gange mod bordet.

Bryg espressoen

Latte art er kendetegnet ved det lyse skum, som ligger i overfladen. Det får du kun ved at bruge espresso, og derfor er det ikke ligegyldigt, hvilken type af kaffe du bruger. Bryg et espressoshot eller to, hvis du ønsker, at smagen bliver mere intens, og sørg for at vælge en rund kop med en stor overflade – det gør det nemmere at lave dit mønster i kaffen.

Læs mere om formaling af kaffe

Lav dit mønster

Hold kaffekoppen i din ene hånd og mælkekanden i den anden. Hæld langsomt mælken i kaffen, indtil koppen er halv fyldt, mens du holder kanden omkring fem centimeter fra koppen. Flyt derefter kanden helt ned til overfladen, mens du laver zigzag-bevægelser, indtil koppen er helt fyldt.

Tip: Hvis du holder tæt på overfladen, når du hælder, ”tegner” du et mønster. Holder du lidt væk fra overfladen, ”sletter” du mønsteret.

Brug mælk med højt fedtindhold

Du får det flotteste mønster i kaffen ved at bruge mælk med højt fedtindhold. Bruger du skummetmælk, vil du nemlig opleve, at skummet ikke vil være fleksibelt at arbejde med. Derfor er det altid en god idé, at du bruger sødmælk eller letmælk til at lave latte art.

Mønster i kaffen

Kværn kaffen lige inden brug

Det er en god idé at kværne kaffebønnerne umiddelbart inden, at kaffen brygges, uanset om du laver cafe latte eller en anden type kaffe. Det gør, at smagen bliver mere intens, og kaffen får en bedre aroma.

Læs mere om valg af kaffe

Få flere råd om latte art

Har du spørgsmål til, hvordan du laver et flot mønster i kaffen? Så Spørg & Få Svar. Du er nemlig altid velkommen i din nærmeste Kop & Kande, hvor vores faglærte personale står klar til at hjælpe.

Find din lokale Kop & Kande